Hlavní obsah

Van Gaal je v Nizozemsku hrdinou, od Cannavara ale za výměnu brankářů sklidil kritiku

Sao Paulo

Bývalému kapitánovi italské fotbalové reprezentace Fabiu Cannavarovi se nelíbil tah nizozemského trenéra Louise van Gaala s výměnou brankářů ve čtvrtfinále mistrovství světa s Kostarikou. Podle světového šampióna a držitele Zlatého míče z roku 2006 tím Van Gaal projevil neúctu své jedničce Jasperu Cillessenovi.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Brankář Tim Krul se odvděčil kouči Louisi van Gaalovi za důvěru a v penaltovém rozstřelu vychytal Nizozemcům postup přes Kostariku do semifinále.

Článek

Nizozemský trenér v závěru prodloužení za stavu 0:0 nečekaně poslal na hřiště náhradníka Tima Krula, který v následném rozstřelu chytil dvě penalty a pomohl k postupu do semifinále. Řada médií to označila za geniální tah, s čímž ale Cannavaro nesouhlasil.

"Vím, že teď každý bere Van Gaala kvůli tomu střídání jako legendu nebo kouzelníka. Ale abych byl upřímný, není to nic, co by se mi příliš líbilo," řekl čtyřicetiletý bývalý obránce brazilské televizi Globo.

"Je to neuctivé vůči brankáři. Kdo bude chytat příští zápas? Představte si, jak půjdete příště do branky s pocitem, že nemáte stoprocentní důvěru trenéra," doplnil Cannavaro, momentální asistent v dubajském klubu Al Ahlí.

Van Gaal po sobotním utkání přiznal, že o možné penaltové rošádě hovořil pouze s Krulem, protože nechtěl rozhodit Cillessena. Ten ale prý zůstává jeho první volbou pro středeční semifinále s Argentinou.

Reklama

Související témata: