Hlavní obsah

Prandelliho rodina dostala po fiasku Itálie na MS výhrůžné dopisy

Istanbul

Bývalý trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli s rodinou dostali po neúspěšném vystoupení reprezentace na mistrovství světa několik výhrůžných dopisů. Šestapadesátiletý kouč, který po vyřazení v základní skupině odstoupil z funkce, o tom informoval na tiskové konferenci, kde byl představen jako nový kouč Galatasaraye Istanbul.

Foto: Yves Herman, Reuters

Italský brankář Gianluigi Buffon a kouč Cesare Prandelli.

Článek

"Některé dopisy byly neuvěřitelně cynické, měl jsem opravdu strach," uvedl Prandelli, kterého také mrzelo, že některá italská média ho přirovnala ke kapitánovi ztroskotané lodi Concordia Francescu Schettinovi. Ten po nehodě, při níž zahynulo 32 lidí, čelí obvinění ze zabití z nedbalosti a hrozí mu až 20 let vězení.

"To se mě opravdu dotklo, ale fotbal je někdy neuvěřitelně cynický," citovala trenéra agentura ANSA. "Přitom jsem mohl trvat na odstupném, ale místo toho jsem odstoupil sám a rozhodl se, že nebudu brát nabídky od italských klubů," dodal.

Prandelli také popřel, že by na turnaji v Brazílii, kde Itálie porazila Anglii (2:1) a prohrála s Uruguayí (0:1) a Kostarikou (0:1), byl tým rozhádaný. "Někteří hráči možná podlehli strachu, ale kabina rozdělená nebyla. To jen mezi kritiky je teď jeden velmi zlý člověk," uvedl.

Nejspíš tím myslel útočníka Giuseppeho Rossiho, který už před šampionátem velmi těžce nesl, že se nedostal do konečné nominace. "Z lidského pohledu mě Rossi velmi zklamal," řekl Prandelli a naopak se zastal Maria Balotelliho.

Kontroverzní útočník dal na mistrovství jednu branku a jeho výkony zůstaly za očekáváním. "Občas odehraje velký zápas, ale ještě z něj není velký hráč. Do toho musí dorůst," přidal Prandelli na adresu třiadvacetiletého Balotelliho.

Reklama

Související témata: