Hlavní obsah

Obránce za 1,7 miliardy? Mourinho se děravého Davida Luize po výprasku od Němců zastává

Charismatický kouč José Mourinho si mohl po úterním historickém debaklu Brazílie hned dvakrát gratulovat ke své prozíravosti. Jednak správně předpovídal, že hlavním kamenem úrazu brazilského týmu bude absence vykartovaného stopera Thiaga Silvy a zároveň si může také mnout ruce nad tím, že coby manažer Chelsea ještě před šampionátem prodal za 1,7 miliardy korun obránce Davida Luize do PSG, jenž se pod fiasko svým výkonem podepsal a hodně si pokazil renomé.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Zaskakující brazilský kapitán David Luiz po souboji s německým útočníkem Miroslavem Klosem.

Článek

Absentujícího Thiaga Silvu nahradil proti Němcům obránce Bayernu Dante a souhra s Davidem Luizem rozhodně neklapala. Doslova zničenému bývalému spoluhráči Petra Čecha nakonec po zápase zbyly jen oči pro pláč a omluvy celému národu. Kritika ze strany fanoušků i na jeho adresu je drtivá.

„Podle mě ale není fér takhle separovat jednotlivé hráče od celého týmu, protože špatně hrálo celé mužstvo. Dělal David chyby? Ano, určitě dělal, stejně jako Dante, Marcelo nebo Fernandinho," hájil bývalého svěřence Mourinho ve svém komentáři pro Yahoo Sport.

Je mi Brazilců líto

Sám prý Brazilcům podobnou ostudu rozhodně nepřál. „Myslím si, že nám všem je Brazilců opravdu líto, protože tohle je skutečně historický moment, na tenhle výsledek se totiž nikdy nezapomene. I za padesát let budou naše děti vědět, že Brazilci doma prohráli s Německem jedna sedm. Z mého pohledu je to srdcervoucí, je mi jich opravdu líto," dodal kouč.

Před utkáním předpovídal, že absence zraněného Neymara nebude pro Brazílii tak citelná jako zmíněný zásah do složení obranné čtveřice. Sám si asi ani v nejdivočejších snech neuměl představit, jak prorocká jeho slova byla.

Reklama

Související témata: