Hlavní obsah

Zúňiga po faulu na Neymara terčem výhrůžek. Federace mu poskytne ochranku

Bogotá

Kolumbijská fotbalová federace poskytne ochranku obránci Juanu Camilovi Zúňigovi. Fotbalista se v minulých dnech stal terčem výhružek kvůli zákroku na brazilského útočníka Neymara ve čtvrtfinálovém utkání mistrovství světa.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Kolumbijec Juan Camilo Zuňiga takhle v závěru čtvrtfinále nedovoleně atakoval Brazilce Neymara a vyřadil ho ze šampionátu.

Článek

Zúňiga udeřil v závěru zápasu hvězdu Kanárků kolenem do zad, Neymar to odnesl zlomeninou bederního obratle a na turnaji dohrál. Osmadvacetiletý obránce Neapole uvedl, že zákrok nebyl úmyslný a Neymarovi popřál brzké uzdravení.

Brazilská veřejnost se ale s tímto tvrzením nespokojila. Současní i bývalí hráči označují zákrok jako zbabělý a zlý. Fanoušci spílali Zúňigovi převážně na sociálních sítích.

"Kolumbijská fotbalová federace odmítá veškeré hrozby a urážky proti Camilovi Zúňigovi a jeho rodině. Příslušné bezpečnostní a vládní orgány poskytnou hráči nezbytné záruky při jeho pobytu v Kolumbii i Itálii," uvedla federace.

Bek se po úspěšném mistrovství světa, na kterém jeho reprezentace nestačila až ve čtvrtfinále právě na Brazílii (1:2), vydal na dovolenou do rodné Kolumbie. V příštích dnech se má vrátit na jih Evropy.

V pondělí uvedla mezinárodní federace FIFA, že Zúňiga nebude za zákrok dodatečně potrestán. Nemůže prý znovu otevřít případ, jelikož se jím rozhodčí přímo v utkání zabýval. Španělský sudí Carballo faul registroval, ale ponechal ve hře Brazilcům výhodu. Kartu  Kolumbijci neudělil.

Měl být Zúňiga za zákrok na Neymara dodatečně potrestán?
Ano, byl to zákeřný zákrok
60,9 %
Ne, byla to nešťastná shoda okolností
39,1 %
Celkem hlasovalo 8327 čtenářů.

Reklama

Související témata: