Hlavní obsah

Romário viní z blamáže na MS šéfy brazilského fotbalu: Měli by skončit v base!

Rio de Janeiro

Za debakl 1:7 v semifinále mistrovství světa proti Německu nemohou brazilští fotbalisté, ani trenér Luiz Felipe Scolari. Alespoň podle názoru někdejšího kanonýra Kanárků Romária. Ten viní z neúspěchu vedení brazilského fotbalu. „Už mnoho let se náš fotbal zhoršuje. Dolů ho táhnou šéfové svazu (CBF), kteří ani pořádně neumí čutnout do míče. Místo toho si hromadí na účtech milióny,“ nebral si v komentáři na sociálních sítích servítky osmačtyřicetiletý Romário, který se v posledních několika letech angažuje také v politice.

Foto: Profimedia.cz

Romário (vlevo) dlouhodobě patří k nejhlasitějším kritikům vedení brazilského fotbalu.

Článek

Nejsou to hezká slova. Ale spousta Brazilců dává mistrovi světa z roku 1994 za pravdu. Hlavními viníky potupného debaklu jsou podle Romária dosavadní předseda CBF José Maria Marin a jeho zástupce Marco Polo del Nero, který se ujme funkce příští rok.

Korupce a špatné hospodaření, na to prý brazilský fotbal doplatil nejvíc. Samotní fotbalisté jsou až ve druhém sledu. „Tohle vůbec není problém hráčů, ani jejich trenéra," je přesvědčený Romário, který v brazilském dresu nastřílel celkem 55 gólů.

„Šéfové svazu si sedí ve svých luxusních boxech a těší se z miliónů, které se jim hromadí na účtech. Více co? Měli by skončit v base!" soptil Romário, který už v minulosti několikrát kritizoval množství vynaložených finančních prostředků.

Celkem dala Brazílie na světový šampionát zhruba 11 miliard amerických dolarů. „Je to turnaj hanby. Někdo si odsud odveze trofej, a co zbyde nám, Brazilcům? Jenom monstrózní stadióny a žádné materiální dědictví," dodal legendární Romário, který se proslavil především jako kanonýr Vasco da Gama, PSV Eindhoven a Barcelony.

Reklama

Související témata: