Hlavní obsah

VIDEO: Neymar potupu nedokoukal. Bloumal v parku, jeho zranění budilo pochybnosti

Guaruja
Aktualizováno

Neymarova léčba zlomeného obratle podle všeho probíhá bez problémů, sám brazilský fotbalista se vrátil k týmu a předstoupil i před novináře. Sobotní boj Kanárků o třetí místo na MS chce sledovat na živo v Brasílii, metropoli země. Předešlý semifinálový zápas ovšem v domě svých rodičů v Guaruji ani nedokoukal. A svým počínám, byť to nejsou kličky a góly na hřišti, budí zájem nejen ve své vlasti.

Neymar bloumá v parku s přáteli.

 
Článek
Fotogalerie

Sedmigólová potupa od Němců byla zřejmě nad jeho psychické síly. "To snad půjdu hrát poker," měl se u televize před blízkými vyjádřit podle brazilských médií. A nechyběly ani vulgární výrazy, když jeho spoluhráči dostávali gól za gólem. Oscarovu branku stopově korigující ostudu už neviděl. U obrazovky v tu dobu plakala jeho zklamaná maminka Nadine.

Neymar, kterému podle brazilských lékařů Kolumbijec Zúňiga zlomil ve čtvrtfinále třetí bederní obratel, pro změnu slzel při hymně už před zápasem, když David Luiz a Júlio César svírali v rukou jeho dres s desítkou na zádech.

Přes debakl vyrazil za týmem. Pohybuje se vcelku bez problémů, jak ukazovalo už video, na němž bloumal v parku s přáteli. Nemá ani zpevňující krunýř, o kterém lékaři hovořili. V džínách, žlutém dresu, černé baseballové čepici a se zlatým řetězem se ukázal na tiskové konferenci v přechodném sídle brazilského týmu - Teresópolisu.

Některé záběry vzbuzovaly v Brazílii pochybnosti o jeho zranění, objevují se dokonce konspirativní teorie, že je to celé podivné.

Mužem, který byl zachycen na záběrech v nemocnici prý ani nebyl Neymar. Důkaz? Permanentně zakrytá tvář chlapíka, kterého zachycovaly kamery v nemocnici a hlavně: chybějící tetování na ruce. To je příznačné pro všechny fotografie brazilské hvězdy. Je zřetelně vidět i na těch, které ho zachycují těsně po zranění ležícího na trávníku. A v nemocnici je ruka holá.

Co konspirativní teorii, o které píše server sportwitness.ning.com a která se šíří nejen v Brazílii, zatím chybí, je jakékoli alespoň trochu věrohodné zdůvodnění, proč by k takovýmto manévrům vůbec mělo docházet.

Dva centimetry od vozíku

Neymar na tiskovce mluvil o bolesti, ale spíše ve spojitosti s děsivou prohrou. "Bolí to a bude to bolet. Samozřejmě."

Nezadržel slzy. "Ale přijdou lepší dny," zadoufal a vrátil se také ke svému zranění, po němž se mu Zúňiga, jehož kop do Brazilcových zad sudí nevyhodnotil jako nedovolený, omluvil. "Kdyby se trefil o dva centimetry vedle, byl bych na invalidním vozíku," odmítal pochybnosti Neymar. "Každý, kdo chápe, co je fotbal, viděl, že to nebyl normální faul," dodal.

A bude po prohře Brazilců s Němci o to více fandit druhému finalistovi - nesmiřitelnému kontinentálnímu rivalovi Argentině? "Ani ne tak Argentině jako Messimu," narážel na svého spoluhráče z Barcelony, kde působí i další Argentinec Mascherano. "Přátelům samozřejmě přeju hodně štěstí," uvedl.

Reklama

Související témata: