Hlavní obsah

Rodríguez už má dost kritiků argentinské hry. Chceme titul, nic jiného nás nezajímá!

Belo Horizonte

Dlouhá léta hráli útočný fotbal pro fanoušky, ale výsledky ne a ne se dostavit. A tak Argentinci před letošním světovým šampionátem změnili plány - místo pohledného atraktivního stylu více vycházejí ze zabezpečené defenzivy a více spoléhají na výkony svých zadáků. A právě kvůli tomu jsou ve světě pod palbou kritiky. „Už mám veškerých hodnocení a komentářů dost. Je to dobře, nebo špatně? To se ukáže až v neděli. Nic jiného než titul nebereme,“ prohlásil střelec rozhodující penalty v semifinále proti Nizozemsku a jeden z nejzkušenějších hráčů Albiceleste Maximiliano Rodríguez.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Argentinský záložník Maximiliano Rodríguez a brankář Sergio Romero si chtějí podobné oslavy zopakovat i po nedělním finále s Německem.

Článek

Třiatřicetiletý borec tak nenápadně naznačil, že ani v nedělním finále na Maracaná Argentinci od svého systému neustoupí. Disciplína, tvrdost v osobních soubojích, pevná defenziva a navrch nějaké ty fotbalové parádičky. Doba se mění a Jihoameričané chtějí v rozhodujícím utkání za každou cenu uspět. Vždyť finále hrají po 24 letech a navíc proti Německu, kterému mohou oplatit porážku 0:1 z Říma 1990.

„Naše rostou zápas od zápasu. Co je to dobrý a špatný fotbal? Tahle hra nám přináší úspěch, a věřte mi, že nic jiného nás nezajímá. Chceme splnit sen miliónů Argentinců," odbyl záložník Newell's Old Boys kritiky. „Německo je velký soupeř, možná ten nejtěžší. Ale Argentina může porazit kohokoliv," dodal bývalý hráč Espaňolu, Atlétika a Liverpoolu.

Rodríguez, který je na svém třetím světovém šampionátu a co se startů v národním mužstvu týká je třetím nezkušenějším argentinským reprezentantem, předem upozornil, že on ani jeho spoluhráči rozhodně nenapodobí semifinálový výkon Brazilců, byť se Nationalelf po sedmigólové kanonádě stali mírným favoritem na zisk trofeje.

„Všichni jsme ten zápas sledovali. Ale ujišťuji celý národ, že finále takhle nezpackáme. Vždyť vyhrát mistrovství světa je něco, o čem jsme snili už jako malí kluci. Máme tu čest si zahrát na Maracaná a víme, že kromě našich fanoušků půjdou všichni proti Argentině. Možná se s námi až tak nepočítá - a právě to nás motivuje ještě víc. Musíme se vyvarovat jakýchkoliv chyb, hrát celý zápas soustředěně a věřit v naše schopnosti," burcuje Maxi Rodríguez.

Finále prý nebude pouze o tom, co v argentinském útoku vymyslí Messi. „Samozřejmě, Lionel je naše pikové eso. Ale máme velmi solidní obranu, jistého brankáře a další hráče s vynikajícími schopnostmi. Všichni vědí, co mají hrát. V tom jsme si s Německem - na rozdíl od domácích fotbalistů - velmi podobní," uzavřel kreativní záložník.

Kdo bude fotbalovým mistrem světa?
Argentina
34,1 %
Německo
65,9 %
Celkem hlasovalo 35741 čtenářů.

Reklama

Související témata: