Hlavní obsah

Scolari by podle budoucího šéfa fotbalového svazu měl zůstat koučem Brazílie

Sao Paulo

Brazilský trenér Luiz Felipe Scolari by měl podle budoucího prezidenta domácí fotbalové federace Marca Pola del Nera zůstat u národního týmu i přes debakl 1:7 v semifinále mistrovství světa s Německem. Zaslouží si to podle něj za předchozí úspěšné měsíce u mužstva.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Luiz Felipe Scolari dovedl v roce 2002 své svěřence k titulu mistrů světa, po úterním debaklu 1:7 v semifinále s Německem ale musí bojovat za záchranu brazilské fotbalové cti.

Článek

„Z mého pohledu zůstává. Co se stalo (v zápase s Německem), to byla taktická chyba, to byl ten problém. Ale chyby děláme všichni, může se to stát každému," řekl nynější viceprezident svazu, který příští rok v dubnu vystřídá současného šéfa Josého Mariu Marina.

Setrvání si podle Del Nera bývalý kouč Chelsea či Portugalska zaslouží kvůli předchozím 19 měsícům, ve kterých z 28 zápasů s týmem prohrál jen tři. „Důležité je, že odváděl dobrou práci. Příprava byla dobrá, máme základ, na kterém stavět," řekl Del Nero.

Scolari, který dovedl v roce 2002 Brazílii k pátému a zatím poslednímu titulu mistrů světa, dosud o svých plánech nechtěl hovořit. Stojí proti němu fanoušci, ale třeba i budoucí viceprezident svazu Delfim Peixoto, který o současném kouči prohlásil, že je břemenem a ostudou.

Brazilce dnes od 22:00 SELČ čeká zápas o třetí místo s Nizozemskem.

Měl by kouč Luiz Felipe Scolari pokračovat na lavičce Brazílie i po skončení MS?
Ano.
50 %
Ne.
50 %
Celkem hlasovalo 10049 čtenářů.

Reklama

Související témata: