Hlavní obsah

VIDEO: Argentinci prohru neunesli. Centrum metropole proměnili v bojovou zónu

Na vysněný třetí triumf z mistrovství světa nedosáhli, svou frustraci si proto argentinští fanoušci alespoň částečně vybili v centru hlavního města Buenos Aires. U národní památky - více než šedesátimetrového obelisku - se sešly desetitisíce fanoušků, po výhře Německa 1:0 v prodloužení se stovky z nich pustily do šarvátek s policií.

Nepokoje v Argentině po finále MS.Video: Reuters

 
Článek

Naopak němečtí fanoušci si výhru užívali v ulicích Frankfurtu nad Mohanem a Berlína.

Němečtí příznivci sledují v Berlíně finále proti Argentině.

Argentinské televizní stanice po konfliktu původně hlásily 15 zraněných příslušníků zákona a 30 zatčených příznivců Albiceleste, později ale údaj opravily na 70 zraněných a 60 zadržených. Fanoušci rabovali v přilehlých obchodech, takže policie musela nasadit vodní děla a také slzný plyn.

Naděje argentinských fanoušků na první titul mistrů světa od roku 1986 definitivně zhasly sedm minut před koncem nedělního prodloužení, když o finálové výhře Německa rozhodl střídající záložník Mario Götze.

I tak se ale v argentinských ulicích slavilo. "Druhé místo pro nás není zklamání. Byl to mimořádný zápas. Chtěli jsme být šampióny, ale nevyšlo to. Hráči však podali skvělé výkony," hodnotila většina fanoušků v ulicích Buenos Aires své hrdiny. Městem se rozléhaly pokřiky "Vamos, Argentina!", výjimkou nebyla ani troubící auta a zábavná pyrotechnika.

Reklama

Související témata: