Hlavní obsah

Cíl nesplněn. Děkujeme, končíte. Scolari odchází z pozice trenéra brazilských fotbalistů

Rio de Janeir

Spekulovalo se o tom od drtivé semifinálové porážky s Německem. Teď trenér Luiz Felipe Scolari vskutku jako trenér brazilských fotbalistů skončil. V noci na dnešek to oznámila tamní fotbalová konfederace.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Luiz Felipe Scolari dovedl v roce 2002 své svěřence k titulu mistrů světa, na šampionátu doma skončili čtvrtí.

Článek

"Scolari a jeho spolupracovníci si zaslouží náš respekt a díky," prohlásil předseda Brazilské fotbalové konfederace (CBF) José Maria Marin. Dodal, že poděkování mu patří i přes to, že jím vedený fotbalový tým nedokázal doma na MS naplnit nejvyšší cíl Brazílie, tedy vyhrát šampionát. Kanárci obsadili čtvrtou příčku.

Pětašedesátiletý Scolari je druhým nejúspěšnějším trenérem v historii mistrovství světa. Během tří účastí zažil 14 vítězných zápasů. Jen Helmut Schön si v letech 1964 až 1978 připsal s Německem o dvě výhry více.

Brazilská média spekulují, že by Scolariho mohl nahradit Vanderlei Luxemburgo, který už národní tým vedl dva roky po MS v roce 1998, Tite, bývalý trenér juniorských reprezentací Alexandre Gallo či Muricy Ramalho. Spekulovalo se i současném trenérovi Chelsea Josém Mourinhovi.

Reklama

Související témata: