Hlavní obsah

I vy jste vítězové, říkala argentinská prezidentka Messimu a spol. po návratu

Buenos Aires

Tisíce fanoušků v modrobílých dresech, mezi nimi i gaučové na koních, vítaly argentinské fotbalisty při jejich pondělním večerním návratu z mistrovství světa. Zklamání z finálové porážky, které v neděli vyústilo ve výtržnosti v ulicích, už přebolelo a Argentinci oslavovali svůj stříbrný tým.

Foto: Handout, Reuters

Argentinská prezidentka Cristina Fernandezová se zdraví s Lionelem Messim.

Článek
Fotogalerie

Na letišti hráčům poděkovala prezidentka Cristina Fernandezová. "Vyhrát může jen jeden, ale i vy jste vítězové. Ukázali jste nám odvahu, nadšení a obětavost. Vrátili jste nám hodnoty, o nichž si Argentinci mysleli, že jsou už ztracené," řekla prezidentka, když letecký speciál pomalovaný portréty hráčů a s velkým nápisem "Děkujeme Argentino" přistál v Buenos Aires.

Přitom Fernandezová už dříve řekla, že není fotbalovým fanouškem, a přiznala, že neviděla ani jeden zápas. Dokonce odmítla pozvání na nedělní finále, což jí hodně Argentinců zazlívá.

Fanouškům poděkoval za podporu Lionel Messi, stále trochu smutný z finálové porážky. "Rád bych vám přivezl pohár, ale nevyšlo to, i když jsme udělali všechno. Přesto jsme vám udělali radost," řekl fotbalista, který byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Reklama

Související témata: