Hlavní obsah

Německo trne. Zůstane kouč Löw u týmu světových šampiónů?

Berlín

Německo slaví titul, zároveň však trne, zda u týmu zůstane trenér Joachim Löw. Muž, který je pod úspěchem podepsán. Kouč se zatím nevyjádřil, ovšem šéf Německého fotbalového svazu to považuje za hotové. „Löw bude pokračovat,“ tvrdí Wolfgang Niersbach. „Je to jasné. Naším cílem je Francie 2016,“ doplnil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Trenér Joachim Löw dovedl Německo k titulu mistrů světa.

Článek

Löw má kontrakt do léta 2016, vyprší mu tedy právě po skončení EURO ve Francii. Má v něm však klauzuli, že kdykoli může odejít. Jeho plat 3,5 miliónu eur ročně (téměř 100 miliónů korun) není k zahození, jako mistr světa by si však v klubu vydělal mnohem víc. Navíc na reprezentační úrovni dokázat víc nemůže, k tomu jej v uplynulých letech obtěžovaly poznámky, že je příliš tvrdohlavý.

Před startem MS média z rozhovoru s ním vydedukovala, že mluvil na rozloučenou. Jenže se nejspíš mýlila. „Jak jsem Jogiho viděl poslední dny, předpokládám, že bude pokračovat," podotkl manažer německé reprezentace Oliver Bierhoff. „Mužstvo zformoval tak, jako by bylo odlité z jednoho kusu. Věřím, že zůstane," doufá německá legenda Franz Beckenbauer.

Löw převzal reprezentaci po domácím světovém šampionátu v roce 2006, na kterém s hlavním trenérem Jürgenem Klinsmannem přivedli mužstvo k bronzu. Třetí místo zopakoval před čtyřmi lety v Jihoafrické republice. Do třetice došel až na vrchol.

Zůstane trenér Joachim Löw u německé reprezentace?
Ano
84,7 %
Ne
15,3 %
Celkem hlasovalo 4228 čtenářů.

Reklama

Související témata: