Hlavní obsah

Brazílie řeší náhradu za Scolariho, zřejmě se dohodne s Dungou

Rio de Janeiro

Někdejší kapitán brazilské reprezentace a její kouč v letech 2006 až 2010 Dunga by se mohl vrátit na lavičku národního mužstva kanárků, kde by nahradil Luize Felipeho Scolariho. Podle agentury Reuters probíhají mezi Dungou a svazem intenzivní jednání. Brazilci by rádi vyřešili otázku nového kouče do úterý.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Po Scolarim, který neuspěl na domácím mistrovství, by se kouček kanárků měl opět stát Dunga.

Článek

K návratu na lavičku pořadatelské země nedávno proběhlého mistrovství světa má Dungovi pomoci i přátelství s Gilmarem Rinaldim, jenž byl ve čtvrtek jmenován novým generálním manažerem brazilské reprezentace. Dunga s Rinaldim byli členy týmu, který v roce 1994 ovládl mistrovství světa.

Padesátiletý Dunga, vlastním jménem Carlos Bledorn Verri, má ve své sbírce i stříbro z MS 1998 a z olympijských her v roce 1984. Brazílii coby trenér dovedl v roce 2007 k vítězství na jihoamerického šampionátu Copa América a o dva roky později v Poháru FIFA. Na olympiádě v Pekingu získali jeho svěřenci bronz. Po šampionátu 2010 v JAR, kde Brazilci vypadli po prohře s Nizozemskem ve čtvrtfinále, byl propuštěn.

Scolari, jenž s národním týmem slavil v roce 2002 světový titul, odstoupil tento týden poté, co na mistrovství světa před domácími fanoušky nedokázal splnit medailové ambice. Brazílie na turnaji skončila coby horký favorit čtvrtá.

Reklama

Související témata: