Hlavní obsah

Koza ze Samary vybrala za mistry světa Belgičany. Zdá se, že měla dobrý čich

Moskva

Zázračných zvířat věštících výsledky nebo dokonce i budoucího mistra světa se už v historii fotbalových šampionátů objevila spousta, ale že by právě koza měla být tím nejchytřejším a nejprozíravějším z nich? V samarské zoologické zahradě jsou přesvědčeni, že jejich koza Zabijaka podobné schopnosti má. A dokonce už je prokázala, tvrdí manažerka zoo ve městě, které hostí zápasy letošního mistrovství světa.

Foto: Sport.cz

Koza ze samarské zoologické zahrady předpověděla, že světový šampioonát vyhraje Belgie.

Článek

Kozu, která má jen shodou okolností a náhod stejné jméno jako oficiální maskot letošního mistrovství světa, si za fotbalového proroka vybrali sami návštěvníci zoologické zahrady.

Mohli se rozhodnout mezi slepicí Asjedorou, velbloudem Leksusem, krajtou Murzikem, skunkem Koko, liškou Asjedorou, kotulem veverkovitým Sajmonem a kozou.

Zvolili kozu a ta za přihlížení početného davu diváků měla rozhodnout, kdo ruský šampionát vyhraje. Z šesti misek se žrádlem, vedle nichž stály vlajky domácího Ruska, obhájců titulu Němců, horkých aspirantů na titul Brazilců a také Argentinců, Francouzů a Belgičanů si vybrala misku belgickou.

Teď jsou všichni zaměstnanci a návštěvníci samarské zoo zvědavi, zda koze její věštba vyjde a jestli se vyrovná nejúspěšnějšímu věšteckému zástupci zvířecí říše chobotnici Paulovi. Ale poté, co Belgie rozstřílela v Moskvě Panamu 5:2, se zdá, že mohla mít na nového šampióna dobrý čich.

Jen mimochodem, chobotnice Paul pobývající v mořském akváriu v německém  Oberhausenu předpověděla triumf Španělska na fotbalovém mistrovství světa v roce 2010 a trefila výsledky deseti z dvanácti utkání, které měla během EURO 2008 a MS 2010 uhodnout.

Reklama

Související témata: