Hlavní obsah

SESTAVA MS: Šampionát a jeho superstar. Turnaj má i nečekané hvězdy

Praha

Méně úspěšní už jsou doma, většina favoritů se chystá na vyřazovací fázi. Základní část fotbalového mistrovství světa v Rusku je minulostí a nastává čas prvního průběžného bilancování. V ideální sestavě první fáze šampionátu podle Sport.cz se objevují nejen očekávané hvězdy, ale také někteří méně známí hráči, kteří přispěli k postupu svých týmů.

Foto: Sport.cz s použitím FIFA

Sestava základních skupin fotbalového MS podle Sport.cz:

Článek

Je sice hráčem Barcelony, moc si v ní ovšem nezakopal. Teď už o něm ví celý svět, stoper Mina dotáhl svými góly Kolumbii k postupu. Dalším méně frekventovaným jménem je obránce Augustinsson, jeden ze symbolů senzačního postupu Švédska na úkor obhájců titulu z Německa. Další členové defenzivy už jsou slavnější, dánský brankář Schmeichel a uruguayský obránce Godín.

Středovou řadu řídí dva Chorvati, Modrič s Rakitičem. Zdatné pomocníky mají v Brazilci Coutinhovi a Belgičanu Hazardovi.

Útok je hvězdný. Tři bombarďáci plní očekávání a vedou tabulku střelců. Angličan Kane s pěti, Belgičan Lukaku a Portugalec Ronaldo pak se čtyřmi góly.

Sestava základních skupin fotbalového MS podle Sport.cz:
Schmeichel (Dánsko) - Augustinsson (Švédsko), Mina (Kolumbie), Godín (Uruguay) - Coutinho (Brazílie), Rakitič (Chorvatsko), Modrič (Chorvatsko), E. Hazard (Belgie) - Kane (Anglie), Lukaku (Belgie), Ronaldo (Portugalsko).

Reklama