Hlavní obsah

Ronaldo, Messi, Modrič a další hvězdy usilují o poslední ocenění z MS. Neymar má smůlu

Za fotbalovým šampionátem v Rusku zbývá udělat poslední tečku. Vybrat nejhezčí gól. O cenu usiluje hned osmnáct střelců a hlasovat může každý na stránkách FIFA do pondělí 23. července.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Chorvat Luka Modrič se raduje po gólu proti Argentině.

Článek

Na mistrovství světa padlo celkem 169 branek. Hned osmnáct z nich usiluje o přízeň fanoušků po celém světě. Která z nich se stane tou nejhezčí? V gólové hitparádě nechybí hvězdní Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luka Modrič či Toni Kroos. Dvě branky dodal Rus Denis Čeryšev. V nominaci na gól šampionátu naopak není Neymar, který se na MS střelecky prosadil dvakrát.

Největší zastoupení (3) mají ve výběru právě Rusové a Belgičané. Kromě dvou parád zmíněného Čeryševa zastupuje domácí výběr ještě gól Arťoma Dzjuby. Belgii reprezentují trefy Driese Mertense, Adnana Januzaje a Nacera Chadliho.

Po dvou zástupcích mají Argentinci (Messi, Di Mária) a Portugalci (Ronaldo, Quaresma). Po jednom pak Španělé (Nacho), Brazilci (Coutinho), Kolumbijci (Quintero), Chorvaté (Modrič), Nigerijci (Musa), Němci (Kroos), Angličané (Lingard) a Francouzi (Pavard).

Hlasovat na stránkách FIFA může každý do 23. července.

Reklama

Související témata: