Hlavní obsah

Bek i střelec Sýkora. Na srazu postrádal Čecha

Karel FeltPrávo

Někomu nominace do národního mužstva zamotá hlavu tak, že pak při nejbližším utkání nepotká na hřišti balón. V jiném naopak probudí netušené možnosti. Třeba střelecké.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Šťastný střelec Liberce Jan Sýkora v odvetě proti Larnace.

Článek

To byl případ dvaadvacetiletého Jana Sýkory. Ve čtvrtek dopoledne se dozvěděl, že jej kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím povolal na dvojzápas s Arménií a Severním Irskem a večer dal v play off Evropské ligy Larnace hattrick...

Také liberecký trenér Jindřich Trpišovský se v den oznámení nominace obával, co to se Sýkorou a Pokorným v klíčovém zápase udělá. „Vím o tom. Že měl obavy, jsem slyšel od něj i od dalších lidí. Jenže u mě se ta krásná zpráva projevila ve zvýšené motivaci. A dopadlo to fakt super! Úplně jinak, než se trenér obával," culil se Sýkora na srazu národního týmu.

„Když už jsem tady, chtěl bych si alespoň v jednom utkání zahrát, abych ukázal, na co mám. Nebo na co nemám," pravil. V Jarolímově nominaci je veden jako levý obránce, ale v poslední době hraje za Slovan ve středové řadě. „Je mi jedno, kam mě trenér postaví. Čekám, že spíš na levého beka. Na tohle místo jsme tu tři, takže velká konkurence, ale v nároďáku to jiné být nemůže," dodal.

Postrádal Čecha

Přestože přijel na svůj první sraz, rozhodně to nebyl krok do neznáma. „Minimálně polovinu kluků znám, ať už z klubů, kde jsem působil, nebo jsme proti sobě hráli. Třeba s Vaškem Kadlecem se znám ze Sparty a Hřebíkovy reprezentační devatenáctky. Těšil jsem se na všechny kluky. Hodně zvědavý jsem byl na Vláďu Daridu, je z Plzně a na střední školu chodil s mým bráchou. Jen mě mrzí, že už tu nepotkám takovou osobnost, jako je Petr Čech..." přiznal.

Svými výkony v nové sezóně na sebe upozornil nejen kouče Jarolíma, ale i představitele Plzně a Slavie. „Žádná konkrétní nabídka na stole není, takže se soustředím na Liberec a těším se na Evropskou ligu. Sice jsme nedostali Manchester United, který jsem si moc přál, ale i tak máme atraktivní soupeře. Fiorentina, Soluň a Karabach nebudou nic lehkého, ale je to hratelná skupina a popereme se o postup," slíbil Sýkora.

Reklama

Související témata: