Hlavní obsah

Premiéra s Arménií, první výhra pro Jarolíma? Herní projev je pro debutanta víc

Praha

Národní tým má protřelého debutanta. Trenér Karel Jarolím minulý týden oslavil 60. narozeniny - a dnes v podvečer poprvé povede reprezentaci v Mladé Boleslavi v přátelském duelu proti Arménii. „Starý jsem dost, to je pravda. Jen nevím, jestli zkušený,“ usmívá se kouč, který s minimálním časem na přípravu chystá tým na nedělní start kvalifikace MS 2018 v Rusku.

Karel Jarolím

 
Článek
Fotogalerie

Reprezentační trenér Karel Jarolím o výživě.

Dva dny po prvním tréninku hned první zápas... Trochu hektický začátek, že?

Není to jednoduché, první trénink byl navíc jen regenerační. Ale je dobře, že před startem kvalifikace můžeme aspoň jeden zápas odehrát a něco si vyzkoušet. Nějaký plán už v hlavě mám, utkání s Arménií ukáže ještě víc. Podle toho by sestava na Severní Irsko měla vykrystalizovat.

Česká republika - Arménie
Přípravné fotbalové utkání od 19:15 v Mladé Boleslavi, přímý přenos ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz. Rozhodčí Vnuk (Slovensko). Vstupenky za 100 a 200 korun budou ještě v prodeji na pokladnách stadiónu od 17:00.
Předpokládané sestavy - ČR: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Pudil - Skalák, Darida, Pavelka, Krejčí - V. Kadlec, Necid.
Arménie: Beglarjan - Mchojan, Harojan, Andonjan, Hovhanisjan - Mkrtčjan - Özbiliz, Mchitarjan, Pizzelli, Kazarjan - Sarkisov.

Pro každého trenéra nároďáku je důležité, aby si fotbalový národ hned od začátku naklonil na svou stranu. Jak podstatné z tohoto pohledu pro vás vítězství nad Arménií je?

Na výsledky se hraje, ale zápas by měl také ukázat také patřičné pojetí a způsob hry. Pro mě je podstatný samotný herní projev. Když budou šance a výsledek dopadne nepříjemně... Ba ne, nechci mluvit o tom, že zápas dopadne špatně. Brali bychom to jako poučení a museli se připravit líp. Samozřejmě chceme uhrát dobrý výsledek. V Mladé Boleslavi jsem jako trenér strávil nějaký čas, o to je mé očekávání větší. Rád bych i z psychologického hlediska vstoupil do sezóny úspěšně, je to důležité.

Věříte, že reprezentaci ještě pomůže Tomáš Rosický, který se v úterý vrátil do Sparty?

Věřit můžu. Necháme tomu zatím volný průběh. Uvidíme, v jakém stavu Tomáš bude. Je to sice hráč v pokročilém věku, ale na druhou stranu mimořádný. A teď taky odpočatý. Byl by hřích ho nevyužít.

Co čekáte od prvního soupeře v čele s hvězdným Mchitarjanem?

Víme, že Arménii minulá kvalifikace moc nevyšla. Jenže třeba s pozdějším mistrem Evropy Portugalskem sehráli dva vyrovnané zápasy, které rozhodl Ronaldo. Mají hbité hráče s rychlým přechodem, musíme být obezřetní.

Reklama

Související témata: