Hlavní obsah

Petrželu Jarolím překvapil: Když už na srazu budu, chci naskočit

Praha

Vypadalo to, že se pro něj reprezentace uzavřela. Od loňského říjnového duelu s Tureckem ho pozvánky míjely, na ME ve Francii se díval v televizi. Poslední týdny však záložník Milan Petržela v Plzni válí tak, že ho kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím zařadil do svého výběru pro zápasy v Německu a s Ázerbájdžánem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela

Článek

Měl jste nějaké signály, že budete v nominaci? Nebo to pro vás bylo obrovské překvapení?

Přiznávám, že nějaké indicie se objevily už před minulým srazem. Ale nakonec z nominace sešlo. Od té doby jsme s Viktorkou odehráli dobré zápasy, ale nic jsem neřešil. Nemyslel jsem na to, jestli pozvánka přijde, nebo ne. Jsem příjemně překvapený.

Berete nominaci jako ocenění vaší momentální formy?

Na srazy české a slovenské reprezentace nás jede z Plzně hodně, myslím, že je to taky ocenění pro celý klub. Kluci v kabině mi samozřejmě gratulovali. Hned po tréninku, když si to přečetli, mi to hlásili. Zároveň si mě i dobírali, ale všechno v dobrém.

Pomyslel jste si v předchozích měsících, že se do reprezentace ještě někdy vrátíte?

Jasně, proč bych nevěřil? Člověk si musí věřit, jinak nic nedokáže.

V Plzni teď válíte, chytil jste druhý dech?

Nevím... Jsem především rád, že se daří týmu. Všechno je pak snadnější, potom na sebe můžou upozorňovat i jednotlivci. Osobně se teď cítím dobře.

Věříte, že si alespoň chvíli zahrajete?

Když už na srazu budu, chtěl bych samozřejmě na chvíli naskočit. Budu připravený. Moc se těším na zápas proti Němcům. Tyhle velké duely jsou vždycky výjimečné. Ale do Hamburku rozhodně nejedeme na výlet, chceme uspět.

Reklama

Související témata: