Hlavní obsah

FIFA potrestala Ďuricu za kritiku rozhodčích jen pokutou

Curych

Mezinárodní fotbalová federace FIFA potrestala slovenského obránce Jána Ďuricu pokutou 5000 švýcarských franků (zhruba 125 000 korun) za kritiku rozhodčích po zářijové těsné porážce 0:1 s Anglií na úvod kvalifikace mistrovství světa 2018. Čtyřiatřicetiletý stoper Trabzonsporu tak může nastoupit v nadcházejících duelech kvalifikace se Slovinskem a Skotskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský trenér Ján Kozák (vpravo) na archivním snímku během přátelského utkání s Českem. V popředí český kouč Pavel Vrba.

Článek

"Vyloučení bylo podle mne velmi přísné, rozhodčí jakoby čekal na druhou žlutou kartu," komentoval Ďurica vyloučení kapitána Martina Škrtela. "Možná je to tak, že má Anglie postupové místo jisté už předem. Proč by mělo postoupit Slovensko, když je tam Anglie," dodal čtyřiaosmdesátinásobný reprezentant po duelu v Trnavě, které rozhodl jediný gól Adama Lallany z 95. minuty.

Pro slovenského trenéra Jána Kozáka by případný zápasový trest pro Ďuricu znamenal další komplikaci při složení obranné řady. Kvůli zranění už z týmu vypadli Peter Pekarík, Norbert Gyömbér a Viktor Pečovský, kvůli červené kartě z utkání s Anglií nebude k dispozici ani Škrtel.

Reklama

Související témata: