Hlavní obsah

Zažil jsem bouřlivější atmosféru, než jaká byla v Hamburku, říká nováček Droppa

Hamburk

Poprvé byl povolán do fotbalové reprezentace a šanci dostal hned proti mistrům světa z Německa. Nováček z Tomsku Lukáš Droppa ale atmosféře velkého zápasu nepodlehl. Zažil prý i bouřlivější, než jako vytvořilo více než 51 000 diváků v Hamburku...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lukáš Droppa na srazu fotbalové reprezentace.

Článek

Poprvé jste nastoupil za národní mužstvo a hned proti mistrům světa. Užil jste si vůbec zápas, v němž soupeř jasně dominoval?

Bylo to hodně těžké. Přišel jsem za stavu 0:2. Snažil jsem se klukům pomoct. Všichni víme, jaká je síla Němců. Jsem ale rád, že jsem nastoupil a mohl si zahrát proti tak skvělému týmu. Bohužel jsme prohráli, s tím se nedá nic dělat. Pro mne to byla i velká zkušenost, i když už jsem hrál třeba proti Dortmundu, který je také velice kvalitní. Jsem za tu zkušenost rád.

V čem byl zápas proti Němcům nejtěžší?

V tom, že oni hrají bez útočníka. Dopředu nabíhají podle potřeby středem Götze, Müller i další hráči. Viděl jsem z lavičky v první půli, jak to Tomáš Hořava s Davidem Pavelkou měli těžké. Těžko se brání. Mají perfektně vypracovanou taktiku. I když se snažíte je bránit, pořád jsou kolem vás volní hráči. My jsme se opravdu snažili, ale na Němce to tentokrát nestačilo.

Chtělo se vám vůbec na hřiště?

To víte, že chtělo! Nebál jsem se toho. Němci přehrají kohokoliv. Chtěl jsem si zahrát.

Nebyl jste jako nováček před zápasem nervózní?

Pořád jsem čekal, kdy to na mne přijde. A ono nic.

Dýchla na vás atmosféra na zaplněném stadiónu?

Dýchla, ale nijak jsem jí nepodlehl. Už jsem hrál v takové a ještě bouřlivější. Třeba v Dortmundu nebo i v polské lize., Ve Varšavě přijde na Legii třicet tisíc diváků a byli mnohem víc slyšet, než ti v Hamburku.

Nemyslíte, že vzhledem k vývoji zápasu je výsledek 0:3 ještě milosrdný?

Nevím... Takhle to hodnotit nechci. Oni měli několik dalších šancí, ale my také. Bořkovi Dočkalovi chytil Neuer jasný gól. V závěru, když už Němci trochu ubrali, jsme měli nějaké úniky. Mohlo to skončit větším rozdílem, ale třeba jenom 2:3, i když to bychom chtěli asi moc. Ale nějaký gól jsme dát mohli. Je to škoda.

Nemůže se sobotní prohra podepsat na výkonu v utkání s Ázerbájdžánem?

To určitě ne. Víme, jak důležitý je to zápas. I když nás nečeká nic lehkého, věřím, že ho zvládneme a vyhrajeme. Musíme hrát na sto procent a dát brzy gól. Potřebujeme sbírat body, porážet soupeře v tabulce kolem nás, a pak se uvidí.

Reklama

Související témata: