Hlavní obsah

Horší než Madagaskar? Prosinečki píše i díky českému zoufalství ázerbájdžánský zázrak

Ostrava

Nějak moc ran se sype na hlavu české fotbalové reprezentace. Naopak vyslanci země věčného ohně prodlužují svoji zázračnou sérii. Bída Jarolímova týmu je o to palčivější, že na žebříčku FIFA je rozdíl mezi ním a Ázerbájdžánem propastných sto míst. Bezbrankový duel v Ostravě-Vítkovicích však jen potvrdil, že kvalifikaci mistrovství světa 2018 v Rusku jeho protagonisté začali v přesně opačném gardu, než se čekalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Ázerbájdžánu oslavují remízu 0:0 s Českou republikou.

Článek
Fotogalerie

Karel Jarolím po zápase s Ázerbájdžánem.

Theo Gebre Selassie a jeho pohled po utkání.

Chlapci, tohle už vážně trochu přeháníte. Vždyť zatímco České republice patří na světovém žebříčku 33. místo, Ázerbájdžán je až 133. v pořadí těsně za zeměmi jako jsou Burundi, Madagaskar či Tanzánie.

Snadný soupeř pro český tým? Ale jděte. Po úvodních třech kolech ve skupině C má Ázerbájdžán sedm bodů, Češi jen dva.

„Uhájili jsme skvělý výsledek. Hráli jsme dobře a bod máme zaslouženě. Když jsem k týmu přišel, tak jsem říkal, že má na dobré výsledky. A v Ostravě jsme to potvrdili. Máme k Čechům stále velký respekt. A remíza na jejich půdě je pro nás malý zázrak," rozplývá se Robert Prosinečki, slavný chorvatský internacionál.

Ázerbájdžán ještě neinkasoval

Do očí bije ještě jeden neúprosný kontrast. Zatímco už jen Češi a Kypřané v nové kvalifikaci ještě neskórovali, Ázerbájdžán patří spolu s Německem, Anglií a Belgií ke čtyřlístku, jenž naopak ani jednou neinkasoval.

„Za tři zápasy jsme neinkasovali a to je pro nás parádní vizitka. Budeme se z toho chvíli radovat, ale za měsíc nás čeká další důležitý zápas se Severním Irskem," avizuje Prosinečki.

S jídlem roste chuť a jeho Ázerbájdžán zatím drží pozici, jež by mu zaručovala senzační postup do baráže.

Udrží fotbalisté Ázerbájdžánu čisté konto i v příštím kvalifikačním utkání na půdě Severního Irska?
Ano
25,3 %
Ne
74,7 %
Celkem hlasovalo 9769 čtenářů.

Reklama

Související témata: