Hlavní obsah

A teď už jdeme za gólem, velí Jarolím. Proto bere Krmenčíka, stihl i zkritizovat Dočkala

Praha

Nominační otazník povoláním poslední pětice vyřešil. Fotbalová reprezentace je širší o nováčky Krmenčíka s Barákem a dále Zmrhala, Pavelku a Kopice. Teď už trenér Karel Jarolím směřuje vše k pátečnímu duelu kvalifikace MS s Norskem. Důraz klade na smazání hrozivé nuly na kontě vstřelených gólů. I s ohledem na to vybral dodatečně povolané hráče.

jarolim_donominaceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

jarolim_lafata

Kanonýra Lafatu kontaktoval, ale k návratu do reprezentace ho nepřesvědčil. „David mi zopakoval, že to nejlepší už podle svého soudu nároďáku odevzdal. Zpátky se mu už nechtělo," říká Jarolím.

Ke slovu se tak dostávají nováčci, plzeňský útočník Krmenčík a slávistický záložník Barák.

„Barák se významnou měrou podílí na vzestupu Slavie. A také Krmenčík je ve výborné formě, škoda ho nevyužít. Dobře se pohybuje, je důrazný v šestnáctce. A my teď už musíme jít cílevědomě za gólem," zdůrazňuje kouč.

Může je přinést právě nováček Krmenčík? „Góly samozřejmě nečekám jen od něj, ale svojí hrou a pojetím k nim může dopomoci jiným," očekává Jarolím.

Bořku, takhle tedy ne...

O trenérovi se dobře ví, jak moc si potrpí na kázni a disciplíně. Sparťanský hříšník Bořek Dočkal tudíž nemohl být překvapen, když si ho kouč okamžitě pozval na kobereček za vyloučení v nedělním ligovém duelu v Liberci.

„Už jsme to probrali," ujišťuje suše Jarolím. „Možná jeho vyloučení vypadalo hůř, než zákrok ve skutečnosti byl, ale tím Bořka vůbec neomlouvám. Sám uznal, že to byla klukovina," dodává k jejich rozmluvě.

Mužstvo se sešlo kompletní. Drobné zranění nártu má obránce Gebre Selassie, ostatní hráči jsou v pořádku.

Utkání proti Norsku je na programu v pátek 11. listopadu od 20:45 v pražském Edenu, o čtyři dny později hostí od 20:30 Městský stadión v Mladé Boleslavi přátelský zápas proti Dánsku.

Jak dopadne páteční kvalifikační zápas MS mezi Českem a Norskem?
Vyhraje Česko
56,6 %
Utkání skončí remízou
23 %
Zvítězí Norsko
20,4 %
Celkem hlasovalo 13136 čtenářů.

Reklama