Hlavní obsah

Česko - Dánsko 1:1V přípravě hrané za trest se v mladoboleslavském vyhnanství rozloučila reprezentace s podzimem remízou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Barák 1 : 0
39. Jörgensen 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Remízou se rozloučila česká fotbalová reprezentace s podzimem, který se odehrával v režii nového trenéra Karla Jarolíma. Při návratu do Mladé Boleslavi, kde kouč ještě na začátku podzimu působil na ligové lavičce, uhrála v přátelském duelu s Dánskem nerozhodný výsledek 1:1. Alespoň v přípravných zápasech tak je její i trenérova podzimní bilance plusová, i když tentokrát musela mít pocit, že v mlaboleslavském vyhnanství hrála za trest.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Česko - Dánsko sestřihVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

V dušičkové slotě, před návštěvou, za kterou by se pomalu styděl i pokladník v divizi a ke všemu v sestavě, v níž český národní tým, o dánském nemluvě, už nikdy k žádnému zápasu nevyrukuje... I to byl kolorit rámující loučení s reprezentačním rokem, jež začalo pro Jarolímův výběr víc než slibně.

Kapitán Kjaer u obou gólů

Už po osmi minutách totiž debutující Barák napálil za šestnáctkou levačkou balón, hostující kapitán Kjaer ho hlavou přizvedl a gólman Rönnow plachtil vzduchem marně. Trenér Jarolím pochopitelně nadšeně vystartoval z lavičky. Aby ne, když našel mezi třicítkou fotbalistů, jež během dosavadní mise v reprezentaci prostřídal, dalšího střelce.

Vedení samozřejmě českému týmu pomohlo, takže byl i v improvizovaném složení aktivnější a ve dvou momentech i nebezpečnější.

Gebre Selassie střílel po dvaceti minutách hodně tvrdě, ale Rönnow si s jeho ránou sice nadvakrát, ale přece jen poradil. Hlavičkující Škoda pak deset minut před přestávkou nezasáhl míč právě ideálně, takže bránu vůbec netrefil.

Jinak ale zápas nenabízel nic, co by nejvěrnější z věrných fanoušků mohlo alespoň trochu zahřát, neboť obě mužstva se topila v nepřesnostech, neschopnosti cokoli vymyslet a protivníka překvapit, o nějakých nápadech ani nemluvě.

Dánové měli alespoň standardní situaci dobře nacvičenou. Po rohovém kopu neuhlídal Škoda hlavičkujícího Kjaera, který tak zanechal autogram i pod druhým gólem mladoboleslavské konfrontace. Míč totiž tentokrát prodloužil na Jörgensena, který vyrovnal.

Zůstalo jen u nastřelené tyče

Po poločasovém střídání upadl fotbal do ještě větší bídy, což bylo v první čtvrthodině patrné především na českém týmu. Obrana chybovala, středová řada vynechávala, takže jen Krmenčík se Zmrhalem se starali o oživení.

Krmenčík svou aktivitou a bojovností, Zmrhal tím, že se po čtvrthodině opřel do míče a střelou zpoza šestnáctky trefil tyč.

Spoluhráče tím probral, takže znovu přebírali iniciativu, ale ani ve vyložené šanci nedali gól. Mareš sice dánského brankáře propálil, ale Kjaer na čáře zachránil, při následné dorážce pak Krmenčík neuspěl.

A protože cíl nenašla ani hlavička Baráka, ani pokus Pudila, skončila příprava v mladoboleslavském vyhnanství remízou.

Přípravné fotbalové utkání v Mladé Boleslavi:
ČR - Dánsko 1:1 (1:1)
Branky: 8. Barák - 39. N. Jörgensen. Rozhodčí: Schüttengruber - Brandner, Riedel (všichni Rakousko). ŽK: Krmenčík, Kadeřábek - Durmisi, N. Jörgensen. Diváci: 1763.
ČR: Koubek (46. Pavlenka) - Gebre Selassie (66. Kadeřábek), Kalas, Suchý, Pudil - Kopic, Dočkal, Sýkora (46. Mareš), Barák (81. Droppa), Zmrhal (66. Souček) - Škoda (46. Krmenčík). Trenér: Jarolím.
Dánsko: Rönnow - M. Jörgensen, Kjaer (78. Ankersen), Bjelland (46. Vestergaard) - Stryger Larsen, Jensen, Wass (66. Andersen), Schöne, Durmisi - Fischer, N. Jörgensen (46. Gytkjaer). Trenér: Hareide.

Reklama

Související témata: