Hlavní obsah

Před přípravou s Dány se Jarolím ocitl v prekérní situaci, přesto nelitoval, že konfrontaci podstoupil

Mlkadá Boleslav

I trenér Karel Jarolím byl zaražený kulisou, v níž se česká fotbalová reprezentace loučila s podzimem. O takových Dánech vůbec nemluvě, protože ti se i během zápasu udiveně vyptávali, kolik že má Mladá Boleslav obyvatel, když na mezistátní zápas přišlo 1700 diváků. „Nejspíš za to mohl nešťastný začátek střetnutí,“ povzdechl si kouč Jarolím, jenž měl o návratu do města, kde ještě v úvodu ligového podzimu působil, úplně jinou představu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Jarolím sleduje dění na trávníku během přátelského zápasu Česko - Dánsko.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čeští fotbalisté remizovali s Dánskem

Jinou představu měl Karel Jarolím samo sebou i o mužstvu, které do poslední přípravy roku pošle. „Bylo zase úplně nové, navíc z něj vypadl Pavelka, s nímž jsem původně počítal do základu. Ještě v pondělí trénoval, ale ráno jsme zjistili, že nastoupit nemůže," povzdechl si nad nekonečným martyriem, při němž se hráči v národním týmu neustále mění a základní složení mužstva se ne a ne stabilizovat.

Proti Dánům změnil sestavu, která zvládla v pátek důležitou kvalifikační partii s Norskem, nuceně i vědomě. „Hořavu jsme vzhledem k jeho problémům s kolenem i vytížení v klubu uvolnili a nechtěli ho dál zatěžovat, Krejčí, Skalák, Sivok a spol. opravdu nastoupit nemohli. Ani kdyby šlo o kvalifikaci, k použití nebyli," přiznával Jarolím, že se před Dánskem ocitl v prekérní situaci.

„Šlo o komplikaci, ale přesto jsem nelitoval, že přípravu hrajeme. Každý takový zápas představuje pro nově se tvořící mužstvo zkušenost. Zvláště, když jsme proti sobě měli sice nekompletního, ale přesto kvalitního protivníka," trval trenér na tom, že i mladoboleslavská příprava mu mnohé dala a napověděla.

Nováčci ho potěšili

„Rozhodně jsem nebyl zklamaný, protože noví hráči ukázali charakter a naznačili svůj potenciál, kvůli němuž jsem je do národního mužstva povolal. Teď ovšem musí na sobě pracovat a podávat v klubech kvalitní výkony, aby se na ně příště zase dostalo. Pozvánka do reprezentace by jim k tomu měla pomoci," nechal se trenér slyšet po remízovém loučení s reprezentačním podzimem, přičemž narážel jak třeba na debutujícího Baráka, tak i Kalase.

„Pochopitelně že pro mě bude lepší, když budu mít možnost vybírat z více hráčů," kvitoval, že vedle Sivoka a Brabce si o místo ve stoperské dvojici řekl v přípravě s Dány právě Kalas a že ho ani proti Norům, ani proti Dánům nezklamali debutanti a střelci gólů Krmenčík, Zmrhal či v úterý Barák.

"Proto už teď přemýšlím o dalších," usmíval se nakonec dobře naladěný Jarolím. "Abych nebyl, když ani kvalifikace ještě není ztracená. Čekají nás zápasy venku se soupeři, s nimiž jsme doma remizovali a kteří mají stejné ambice jako my, takže co jsme doma ztratili, musíme získat venku."

Reklama

Související témata: