Hlavní obsah

Češi, máte smůlu, Němci jsou neprůstřelní. Sérii natáhli i na San Siru

Repríza nedávného čtvrtfinále mistrovství Evropy gól nepřinesla. Fotbalisté Itálie se Němcům v přátelském duelu za vyřazení ve Francii nepomstili a soupeř české reprezentace v kvalifikaci MS 2018 natáhl remízou 0:0 sérii bez inkasované branky již na šest utkání. Ta obsahuje i hladkou říjnovou výhru 3:0 nad Jarolímovým výběrem. Češi se jen utvrzují v neúprosném zjištění, že takový protivník ve skupině je opravdu dáreček...

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Ital Ciro Immobile (vlevo) a německý obránce Benedikt Höwedes.

Článek
Fotogalerie

Naposledy inkasovali 7. července v Marseille, když Griezmann v 72. minutě semifinále EURO jistil výhru Francie 2:0. Němci se tak do finále neprobili, od té doby však zatáhli před vlastní brankou těžkou roletu. Ve skupině C kvalifikace mistrovství světa v Rusku na ně nikdo nestačí a sérii rozšiřují i v přátelských zápasech. Čechům tak podle předpokladů zbývá jen úporná bitva o druhé místo ve skupině, jež může zaručit alespoň baráž.

„Z hlediska taktiky velmi náročný zápas, ze kterého si odnášíme důležité poznatky. Především v prvním poločase jsme si vpředu počínali dobře. Před takovým publikem sbírají mladí hráči cenné zkušenosti. S hrou a návštěvou Itálie můžeme být spokojeni stejně jako s naší sérií šesti zápasů bez inkasovaného gólu," kvituje trenér Joachim Löw na webu Německého fotbalového svazu (DFB).

Série bez inkasovaného gólu
15.11.Itálie - Německo 0:0příprava
11.11.San Marino - Německo 0:8kval. MS
11.10.Německo - Severní Irsko 2:0kval. MS
8.10.Německo - Česká republika 3:0kval. MS
4.9.Norsko - Německo 0:3kval. MS
31.8.Německo - Finsko 2:0příprava
Poslední prohraný zápas
7.7.Německo - Francie 0:2semif. ME

Mladíci se hlásí o slovo

„Viděli jsme dva rozdílné poločasy. V prvním jsme byli lepší, ve druhém vyvinuli Italové větší tlak. Klukům musím složit velkou poklonu. Bylo vidět, že v Německu máme hodně talentů. Jsem hrdý na to, jak si mladíci počínali na hřišti," poukazuje zkušený bombarďák Thomas Müller.

Premiéru v národním týmu absolvoval 22letý Yannick Gerhardt. „Očekávání bylo obrovské. Atmosféra na stadiónu, to bylo něco výjimečného. Na zápas nikdy nezapomenu. Když se člověk jednou dostane do národního týmu, přirozeně v něm chce být už nastálo," přeje si záložník Wolfsburgu.

Češi narazí v kvalifikaci na rozjeté Němce ještě jednou. Příští rok 1. září na domácí půdě.

Za Itálii odchytal první poločas osmatřicetiletý Gianluigi Buffon, který 167. startem za reprezentaci vyrovnal evropský rekord španělského brankáře Ikera Casillase.

Reklama

Související témata: