Hlavní obsah

Mexiko - Kostarika 2:0Hernández vyrovnal mexický rekord, Američané poprvé bodovali

San Jose

Fotbalisté USA porazili díky hattricku Clinta Dempseyho 6:0 Honduras a ve třetím kole kvalifikace mistrovství světa poprvé bodovali. Na prvním místě je se sedmi body Mexiko, které si i díky rekordnímu gólu Javiera Hernándeze poradilo 2:0 s Kostarikou.

Foto: Henry Romero, Reuters

Javier Hernández oslavuje branku do sítě Kostariky.

Článek

Američané nastoupili k utkání v kalifornském San Jose pod vedením nového trenéra Bruce Areny, který nahradil Jürgena Klinsmanna. Německý kouč byl odvolán poté, co národní tím prohrál úvodní dva zápasy kvalifikační zóny CONCACAF. Mexiku podlehl 1:2 a Kostarice dokonce 0:4.

Dempsey se poprvé prosadil v 32. minutě, kdy po gólech Lletgeta a Bradleyho zvýšil už na 3:0. Krátce po přestávce se prosadil Pulisic a vzápětí opět Dempsey, který pak v 54. minutě završil hattrick. Útočník Seattlu tak už dal za reprezentaci 55 gólů a od rekordu Landona Donovana ho dělí dva zásahy.

Naopak Hernández už se nejlepšímu mexickému střelci vyrovnal. Útočník Leverkusenu otevřel v sedmé minutě skóre zápasu s Kostarikou a 46. gólem v národním týmu vyrovnal maximum Jareda Borgettiho. Na konečných 2:0 upravil v závěru prvního poločasu obránce Néstor Araujo.

Mexiko si díky vítězství udrželo neporazitelnost v dosavadním průběhu kvalifikace a se sedmi body vede tabulku o bod právě před Kostarikou. Třetí je se čtyřmi body Panama a USA, Trinidad a Tobago a Honduras mají na čtvrté až šesté příčce po třech bodech. Na šampionát postoupí první tři týmy, čtvrtý čeká baráž.

Reklama

Související témata: