Hlavní obsah

Nejdřív triumf v poháru, pak přestup do Slavie. Teď je Jugas i v nároďáku

Praha
Aktualizováno

Klubová sezóna končí, bez korektur v nominaci se národní tým neobejde. Z fotbalové reprezetace se před zápasy v Belgii a v Norsku kvůli zdravotním problémům omluvil ofenzivní univerzál Josef Šural, trenér Karel Jarolím naopak dodatečně povolal čtveřici dalších hráčů: obránce Jakuba Jugase, který si může odbýt debut v národním týmu, dalšího zadáka Ondřeje Čelůstku, záložníka Petra Mareše a ofenzivního hráče Tomáše Přikryla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Jakub Jugas ze Zlína a Siim Luts z Bohemians.

Článek

Má hektický závěr sezóny, už byl jednou nohou ve Spartě, pak ho ale získala Slavia. Na rozloučenou se Zlínem získal domácí pohár a oslavil přímý postup do Evropské ligy. A teď se obránce Jakub Jugas může dočkat také debutu ve fotbalové reprezentaci.

Záložník Martin Fillo byl osloven s možností po necelých osmi letech znovu nahlédnout do národního týmu, ale tuto možnost zhatily jeho zdravotní komplikace.

Reprezentační kádr tak nyní před červnovým dvojzápasem čítá 25 jmen. „Rozhodli jsme se využít více hráčů, protože někteří fotbalisté se k nám připojí po ukončení svých klubových povinností v zahraničí až bezprostředně před zápasem přímo v Belgii. Chceme tak mít jistotu a určitou kádrovou rezervu pro utkání v Bruselu. Dalším důvodem je, že trenéři uvidí v akci i některé nové tváře," uvedl manažer reprezentačního týmu Jaromír Šeterle.

Reprezentanti se před poslední akcí v letošní sezóně sejdou v Praze v pátek 2. června v podvečer, v neděli vyrazí do Belgie, kde o den později odehrají přípravný zápas. V Bruselu zůstanou do čtvrtka 8. června, kdy naberou směr Oslo. Tam v sobotu 10. června nastoupí ke svému šestému utkání v kvalifikaci MS, v níž jim zatím patří třetí pozice ve skupině C.

Reklama

Související témata: