Hlavní obsah

Na farmě a bez předsedy. Fotbalisté jsou v Bruselu za předskokany Coldplay a U2

Středeční trénink na Stadiónu krále Baudouina je minulostí. Česká fotbalová reprezentace se vrátila na svou základnu v bruselském hotelu Waerboom. Autobus vjel kolem výběhu s kozami a poníky do areálu bývalé farmy, kde hráče čeká odpočinkové odpoledne. Ve čtvrtek odpoledne už se přesunou do Osla, kde v sobotu sehrají s Norskem důležitý zápas kvalifikace o postup na mistrovství světa.

Jaromír Šeterle o situaci národního týmuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Není zrovna obvyklé, aby nějaký svaz poskytl cizí reprezentaci na trénování svůj nejlepší stadión. Belgičané však žádné problémy nedělali. Trávník hřiště na Stadiónu krále Baudouina není třeba šetřit. Za chvíli ho stejně poznamenají červnové koncerty Coldplay a srpnový U2.

Darida a spol. tak renomovaným kapelám dělají vlastně předskokany.

Bezvládí vnáší pocit nejistoty

Kemp národního týmu byl zabezpečený dávno dopředu. Situace je přece jen v něčem odlišná. Reprezentaci měl přímo ve svojí gesci předseda FAČR. A Miroslav Pelta od úterý prvním mužem českého fotbalu definitivně není...

„Ve většině asociací je předseda garantem reprezentace. Když tedy není, ať už z jakéhokoliv důvodu, vzniká jistý pocit nejistoty. Jak aktuální, tak do budoucna. Nemá cenu něco zakrývat," říká pro Sport.cz na rovinu Jaromír Šeterle, manažer národního týmu.

Příprava mužstva ovšem není strahovským bezvládím narušena.

„Po zápase v Belgii jsme se nechtěli na skok vracet domů, proto jsme si vyjednali další pobyt v Bruselu. A jsme s ním spokojení. Našli jsme tady kvalitní zázemí v blízkosti stadiónu, přitom mimo centrum. Doufám, že nám pomůže ke splnění hlavního cíle. Vyhrát v Norsku a zachovat si tak šanci na postup na mistrovství světa," líčí Šeterle.

Odpoledne stráví mužstvo regenerací ve welness, které je součásti hotelového areálu.

Reklama

Související témata: