Hlavní obsah

Cestu k baráži může Čechům zkomplikovat norský slávista Flo

Oslo

Před téměř 12 lety tu Češi gólem Vladimíra Šmicra nakročili na světový šampionát, baráž s Norskem následně dotáhli na Letné. V sobotu večer na stadiónu Ullevaal v Oslu půjde fotbalové reprezentaci znovu o hodně. Pokud nad Seveřany v kvalifikačním duelu zvítězí, uchová si šanci na účast v baráži. Naopak zaváhání rovná se obrovská komplikace.

Karel Jarolím odpovídá novinářům před utkáním s NorskemVideo: #ceskarepre

 
Článek
Fotogalerie

„Je důležité zápas zvládnout, aby na podzim bylo o co hrát," uvedl trenér Karel Jarolím. „Podle mě je to utkání o všechno, potřebujeme nutně zvítězit. Musíme se kousnout a nechat na hřišti všechno. Odfrknout si můžeme pak na dovolené," prohlásil útočník Michael Krmenčík po včerejším tréninku v Oslu.

Norsko - Česká republika
Utkání skupiny C fotbalové kvalifikace o postup na mistrovství světa 2018. Sobota od 20:45 v Oslu, rozhodčí Marriner (Angl.). Přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Norsko: Jarstein - Svensson, Hovland, Reginiussen, Aleesami - M. Elyounoussi, Berge, Johansen, Möller Dähli - T. Elyounoussi, Söderlund.
ČR: Vaclík - Kadeřábek, Sivok, Brabec, Gebre Selassie - Darida, Souček - Krejčí, Dočkal, Zmrhal (Jankto) - Krmenčík (Schick).

Na Nory má od podzimu příjemné vzpomínky, gólem v reprezentačním debutu nasměroval v Edenu národní mužstvo k výhře 2:1. Střelecká forma se ho drží, trefil se také v pondělní přípravě v Belgii. Je možné, že mu dá dnes Jarolím přednost před Patrikem Schickem.

Zatímco Šmicer a spol. v listopadu 2005 na Ullevaalu čelili mizernému trávníku, pro dnešní bitvu je nachystaný perfektní pažit. Maximálně bude mokrý, norskou metropoli zkrápěl po většinu pátečního dne déšť. Prohánět by se po něm mohl v domácím dresu i obránce mistrovské Slavie Per-Egil Flo, kterého trenér Lagerbäck dodatečně nominoval. Zničí se svými spoluhráči naději Čechů na baráž, nebo ji hosté na Ullevaalu naopak navýší?

"Všichni víme, že je zápas pro nás hodně důležitý. Věřím, že jsme připraveni a soupeř nás ničím nezaskočí. Chci věřit, že mužstvo máme nachystané tak, abychom odehráli kvalitní zápas. Víme, o co jde. Potřebujeme tři body jako sůl, abychom měli naději na druhé místo," opakuje Jarolím před závěrečným duelem sezóny.

Reklama

Související témata: