Hlavní obsah

Gól smutného hrdiny nestačil. Bídný druhý poločas, žehrá Gebre Selassie

Oslo

Gól sice dal, mimořádným hrdinou se však nestal. Fotbalová reprezentace nakonec odjela z Norska s remízou 1:1, takže s nepořízenou. Po utkání se navíc hráči dozvěděli o šťastné výhře Severního Irska 1:0 v Ázerbájdžánu. „Že dali gól v 92. minutě mě nenaštvalo tolik, jako co jsme předvedli my ve druhém poločase,“ žehrá obránce Theodor Gebre Selassie.

Theodor Gebre Selassie po zápase s Nory.Video: #ceskarepre

 
Článek
Fotogalerie

Karel Jarolím bezprostředně po utkání.

Tomáš Sivok se vrací k průběhu střetnutí.

Tomáš Vaclík hodnotí remízu s Norskem.

Když se po Kadeřábkově centru trefil, bylo nároďáku hej. Na jaře byl obránce Brém velmi produktivní. Dal čtyři branky za Werder v bundeslize a další dvě za národní tým. „Nevím, čím to je... Možná trochu štěstí," říká smutný hrdina sobotního duelu v Oslu.

Start v Rusku se totiž reprezentaci vzdaluje. Postup na mistrovství světa 2018 už nemá ve svých rukou.

„Po přestávce jsme bohužel nastřelili břevno a nenavýšili náskok. Po naší chybě se pak Norové dostali do hry a bylo vidět, že sebevědomí bylo na jejich straně. My jsme se z jejich tlaku těžko vymaňovali a nepodrželi balon. Druhý poločas byl bídný," uznává Theo Gebre Selassie.

Díky Vaclíkovi mají aspoň bod

Zlomený tým musel zachraňovat brankář Vaclík. „Musíme mu děkovat, že máme aspoň bod. Je to málo, ale lepší než žádný. Běželi na něj dva a absolutně nechápu, že nedali gól. Vacloš situaci ustál," chválí Gebre Selassie gólmana.

Vikingové se po proměněné penaltě až příliš snadno chopili taktovky zápasu.

„Pochopitelně hlava hraje roli. V prvním poločase jsme byli celkem jistí na balónu a ve druhém jsme si nedokázali dát čtyři přihrávky po sobě," zlobí se střelec z obrany.

Plichta je pro mužstvo velkým zklamáním. „Záležet bude i na dalších zápasech, situace v naší skupině není ideální. Teď už vlastně potřebujeme čtyřikrát vyhrát," uvědomuje si Gebre Selassie.

Reklama

Související témata: