Hlavní obsah

Výhra Čechů nad Němci? Sázkaři v zázrak nevěří

Praha

Utkání s úřadujícími mistry světa je vždy svátkem. Napětí a očekávání kolem sledovaného duelu nicméně trochu tupí rozdílné rozpoložení obou soupeřů. Zatímco Němci a jejich hvězdný kádr se hřejí na výsluní přízně, český tým bez výraznějších jmen a opor se v aktuální kvalifikaci o fotbalové MS 2018 spíše hledá. Karty jsou rozdány jasně, na výhru Česka si v kurzu kolem 7,4:1 vsadilo pouhé 1% tipérů, totálních 98% připadá na triumf západních sousedů v kurzu kolem 1,48:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý obránce Mats Hummels a jeho spoluhráči během tréninku před utkáním kvalifikace MS 2018 v Eden Areně v Praze.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jarolím před Němci

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Německa, trénink v Edenu před zápasem s ČR

Svěřenci Joachima Löwa jsou v kvalifikaci o MS v Rusku suverénní, zatímco hoši Karla Jarolíma balancují nad propastí se čtyřbodovou ztrátou na druhé Severní Irsko.

„Jakýkoliv bodový zisk proti Německu, které se v prvním duelu na domácí půdě při konečném skóre 3:0 bavilo fotbalem 'na pohodu', by měl cenu zlata. Nároďák by vrátil do hry a psychicky povzbudil před klíčovou bitvou v Severním Irsku. Když si ale stoupnu oběma nohama na zem, tak si úspěch dovedu představit jen za předpokladu, že se na zápas německé hvězdy vykašlou opravdu zvysoka, což ale bohužel tak jako třeba Italové v povaze nemají," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

U jeho kanceláře si jen jediné procento tipérů vsadilo na výhru Čechů. U konkurence je poměr přijatých sázenek ještě neúprosnější.

„Podle sázejících jsou šance českého týmu na výhru nulové," říká bez příkras Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Co znamená číselná řada 0 - 1 - 99, je tak jasné. „Jde o procentuální poměr sázek na zápas Česká republika - Německo. Na výhru domácích v kurzu 7,2:1 vsazeno 0 % - remíza v kurzu 4,5:1 vsazeno 1% - výhra mistrů světa v kurzu 1,5:1 vsazeno 99%," vypočítává Urbanec.

Obrovská síla německého fotbalu je daná

Hodně se sází také na výhru Německa v handicapu 1:0, což znamená hypotetický náskok Česka 1:0, a sázkaři tak věří výhře Němců o 2 a více gólů. Nejvyšší sázka je za 200 tisíc právě na tuhle příležitost v kurzu 2,57:1. Obrovská síla německého fotbalu je daná, těžko něco vymyslet. „Nastoupí proti nám výběr hráčů z nejlepších evropských klubů, který vede skupinu, neztratil zatím bod a dostal jediný gól. Český tým navíc oslabuje italská revoluce ve Spartě, onemocněl kanonýr Slavie Škoda - a super talent Schick řešil poslední týdny přestup do AS Řím," komentuje české naděje Urbanec.

Názor bookmakerů se tentokrát jednoznačně shoduje i s názorem sázkařů. „Situace zatím vypadá z hlediska náběrů jednoznačně - 99% sázek směřuje na Německo, jedno procento sázkařů pak věří, že se podaří vybojovat alespoň remízu," rekapituluje Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance. Nejvyšší sázka u její kanceláře se vyšplhala až na 30 tisíc korun a není určitě žádným překvapením, že i ta směřuje na výhru německé reprezentace.

Kurzově je dále pravděpodobné, že diváci během utkání uvidí nejméně dvě branky (1,26:1). Kurz 1,70:1 zase naznačuje, že i čeští fotbalisté by mohli nějaký gól vstřelit, ačkoli na vítězství jim stačit velmi pravděpodobně nebude.

Reklama

Související témata: