Hlavní obsah

Poplach, Jarolímovi se ztratil hráč! Na loučení s kvalifikací bere i Faltu

Praha
Aktualizováno

Postup na mistrovství světa v Rusku už je ztracený, čeští fotbalisté se na šampionát nepodívají. Kvalifikaci je však třeba se ctí dohrát. Trenér Karel Jarolím povolal na závěrečné zápasy v Ázerbájdžánu a se San Marinem také olomouckého nováčka Šimona Faltu. V Baku národní tým nastoupí 5. října, San Marino pak bude hostit 8. října v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Falta ze Sigmy Olomouc se raduje ze svého gólu na hřišti Příbrami.

Článek

Poplach, reprezentaci se ztratil jeden hráč! Úterní zveřejnění nominace ve strahovském sídle FAČR provázela humorná příhoda. Kouč předložil seznam v domnění, že čítá 23 hráčů. Bylo jich ovšem jen dvaadvacet...

„Opravdu? To není možné, mně vycházela nominace na 23 jmen. Dvaadvacet jste udělali beze mě, končí mi smlouva," reagoval trenér Karel Jarolím s úsměvem.

„Přesný počet stejně není striktně daný, po víkendu ještě budeme zvažovat další hráče," procházel seznam manažer Jaromír Šeterle.

Po chvíli se přece jen všechno vyjasnilo. Při sepisování nominace omylem vypadl slávistický záložník Josef Hušbauer, takže ztracený syn se rychle našel...

Nominaci může ovlivnit i porod

Zařazení novice Šimona Falty je oceněním celé Olomouce, která je jako nováček štikou ligy.

„O nominaci si samozřejmě řekl svými výkony. Dobře teď hraje celé jejich mužstvo. Falta se dokáže prosadit v koncovce, jako technický hráč navíc umí gólové situace také připravit," vysvětluje kouč svoji volbu.

Znovu se musí smířit s některými absencemi. „V Baku kvůli žlutým kartám nesmí hrát Kalas, ale v mužstvu pro druhé utkání je. Schick má bohužel zdravotní problémy, stejně jako nově Krejčí a delší dobu i Pilař. Problémy nám trochu dělá i Theo Gebre Selassie. Manželku má v devátém měsíci a porod bude rizikovější. Nemá nikoho, kdo by s dítětem a manželkou byl, takže místo něj možná budeme muset povolat někoho jiného," avizuje Jarolím.

Nominace české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství světa v Ázerbájdžánu (5. října v Baku) a se San Marinem (8. října v Plzni):
Klubstartygóly
Brankáři
Tomáš VaclíkBasilej170
Tomáš KoubekRennes50
Jiří PavlenkaBrémy20
Obránci
Theodor Gebre SelassieBrémy453
Pavel KadeřábekHoffenheim282
Jan Bořil SSlavia Praha20
Jakub BrabecGenk70
Michael LüftnerFC Kodaň00
Marek SuchýBasilej341
Tomáš KalasFulham90
Filip NovákMidtjylland100
Záložníci
Tomáš SoučekSlavia Praha50
Bořek DočkalChe-nan Ťien-jie346
Vladimír DaridaHertha Berlín474
Josef HušbauerSlavia Praha111
Jakub JanktoUdine61
Jan KopicPlzeň61
Jaromír ZmrhalSlavia Praha81
Antonín BarákUdine33
Šimon FaltaOlomouc00
Útočníci
Jan KlimentBröndby Kodaň20
Milan ŠkodaSlavia Praha184
Michael KrmenčíkPlzeň84

Reklama