Hlavní obsah

Díky vám! rýpl si do nešťastných Irů kouč Dánska

Dublin/Praha

Když Irové doslova ubránili bezbrankovou remízu v Dánsku a v úterní domácí odvetě se ujali vedení po trefě Duffyho, zdálo se, že jsou na nejlepší cestě na světový šampionát do Ruska. Jenže přišlo vyrovnání Christensena a následně Eriksen hattrickem zajistil Irům na příští léto dlouhou nechtěnou dovolenou a Dánsku naopak vzrušující týdny na MS 2018. Kouč vítězů navíc ještě přisypal trochu soli do čerstvých a bolavých irských ran.

Foto: Lee Smith, Reuters

Irský zmar po vyřazení v baráži o postup na MS.

Článek
Fotogalerie

Trenér Dánů Age Hareide měl pochopitelně z jednoznačné výhry Dánů obrovskou radost a velebil především Christiana Eriksena. Záložník Tottenhamu při sobotní bezbrankové remíze prožil frustrující noc, ale vše si vynahradil v Dublinu.

„Byl jsem překvapen, kolik nechali Irové Eriksenovi prostoru ve středu hřiště. Děkujeme vám moc za to, že jste ho takhle nechali hrát," neodpustil si sarkastickou poznámku Hareide.

„Eriksen je vždy s míčem fantastický, umí pracovat pro tým a je pro všechny kluky velkou inspirací. Byl rozdílem mezi oběma týmy, podle mě patří mezi deset nejlepších hráčů na světě," pokračoval ve chvalozpěvu kouč.

Sám Eriksen jako by nevěřil tomu, co se na trávníku odehrálo. „Byly to bláznivé pocity. Irové nás nechali trochu víc hrát, a proto jsme si vytvořili tolik šancí. Vstřelit hattrick, to se mi nestává zrovna často. Byl jsem nervózní celý den i večer. Dostat svoji zem na mistrovství světa pro mě i moji kariéru hodně znamená," rozplýval se pětadvacetiletý reprezentant.

S dánskou euforií ostře kontrastoval irský zmar. Světový šampionát už byl na dosah, místo oslav ale přišla děsivá noční můra.

„Dostali jsme nakládačku, o tom není pochyb. Kdybychom přidali druhý gól, vše se mohlo vyvíjet jinak. Jenže jsme dostali dvě lajdácké branky během pár minut, což pro nás byl velký skok zpět. Obdržené góly byly opravdu hrozné. Obzvlášť ten druhý, to byla komedie chyb," zlobil se kouč Martin O'Neill.

„Sestřelili jsme sami sebe, přitom jsme měli skvělý začátek. Jsem z toho zničený," smutnil útočník James McClean.

Reklama

Související témata: