Hlavní obsah

Hvězdy kosí zranění! Kdo další přijde o start na mistrovství světa?

Moskva

Tohle bolí dvojnásob! Vyřazení z Evropské ligy a ještě zranění, které ho s největší pravděpodobností připraví o start na domácím světovém šampionátu! Hořký večer prožil ve čtvrtek ruský fotbalista Alexandr Kokorin z Petrohradu, který si v duelu proti Lipsku vážně poranil koleno. Podle vedení Zenitu má útočník přetržený vaz. Na listinu marodů přibyl rovněž brazilský obránce Filipe Luis, který si v utkání Atlética Madrid zlomil nohu.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Zraněného útočníka Petrohradu Aleksandra Kokorina odvážejí z trávníku.

Článek

Šestadvacetiletý Kokorin se zranil hned v úvodu osmifinálové odvety, po níž díky celkovému skóre 3:2 postoupilo Lipsko, a hřiště musel opustit na nosítkách. V nejbližších dnech zamíří na podrobné vyšetření do Říma, kde by se měl také podle očekávání podrobit operaci.

Kvůli podobným zraněním už z ruské reprezentace vypadli dva hráči. S koleny momentálně marodí také obránci Viktor Vasin a Georgij Džikija a i jim vážně hrozí, že o šampionát přijdou.

V národním týmu odehrál Kokorin 48 zápasů, v nichž dal 12 gólů. Rusko se na mistrovství světa, které začne 14. června, utká ve skupině se Saúdskou Arábií, Egyptem a Uruguayí.

Hřiště opustil na nosítkách

Atlético v osmifinálové odvetě zvítězilo na hřišti Lokomotivu Moskva vysoko 5:1 a s přehledem postoupilo, Luis ale zápas nedohrál. V druhém poločase se zranil při blokování soupeřovy střely a hřiště opustil na nosítkách.

Kvůli zranění vypadl bývalý hráč londýnské Chelsea z brazilské nominace na přípravné zápasy národního týmu proti Rusku (23. března) a Německu (27. března).

Madridský klub nesdělil, jak dlouho bude brazilský zadák se zlomenou kostí v levé noze mimo hru. Podle agentury AP vyžadují podobná zranění nejméně šestitýdenní pauzu, v případě operace ještě delší, a tak je účast dvaatřicetiletého reprezentanta na MS v Rusku ve značném ohrožení.

Reklama

Související témata: