Hlavní obsah

Rána pro Němce. Neuer si už v sezóně za Bayern nezachytá a vzdaluje se mu MS

Mnichov

Brankář Bayernu Mnichov Manuel Neuer, který se vrátil do tréninku po půlroční absenci, už si v závěru sezóny nezachytá. Kvůli přetrvávajícím problémům s operovanou nohou se dvaatřicetiletému fotbalistovi vzdaluje účast na blížícím se mistrovství světa v Rusku, kde bude Německo obhajovat zlaté medaile.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bayernu Manuel Neuer.

Článek

Neuer si loni obnovil únavovou zlomeninu zánártní kosti a v září musel podstoupit chirurgický zákrok. Kapitán Bayernu začal individuálně trénovat koncem března, ale na levé noze se mu vytvořil otok a opět několik dní pauzíroval.

"Manuel nenastoupí v posledním bundesligovém kole proti Stuttgartu ani ve finále poháru s Frankfurtem," řekl trenér německého šampióna Jupp Heynckes magazínu Kicker.

Přestože národní tým s dlouholetou jedničkou pro šampionát počítal, sám Neuer prohlásil, že si svou účast na MS bez zápasové praxe nedokáže přestavit. V této sezóně zkušeného gólmana v Bayernu zastupoval Sven Ulreich a v německé reprezentaci většinou Marc-André ter Stegen z Barcelony, který by měl být jedničkou i v Rusku.

Reklama

Související témata: