Hlavní obsah

Šampionát už má svou znělku. I se Sputnikem, sochou Matky vlasti a Fabergého vejcem

Světový šampionát v Rusku, který začne příští čtvrtek v moskevských Lužnikách zápasem domácí reprezentace se Saúdskou Arábií, má už svou oficiální televizní znělku. Bude zahajovat a provázet všechny přenosy, které se budou z hlavního města a dalších deseti ruských měst do světa vysílat a FIFA ji představila právě dnes.

Oficiální znělka fotbalového MS 2018 v RuskuVideo: FIFA

 
Článek

Oficiální televizní znělky světových šampionátů už mají dlouhou tradici. Vůbec první se objevila v roce 1982 při MS ve Španělsku. Ta letošní trvá 45 sekund a představuje nejen hostitelská města a jejich památky a symboly, ale i některé události vyvolávající reminiscence na Rusko.

Třeba na legendární Sputnik, první umělou družici Země vypuštěnou Sověty v roce 1957, stejně jako na Transsibiřskou magistrálu, nejdelší železniční trať na světě. V záběrech se ale samozřejmě objevuje i moskevský chrám Vasila Blaženého nebo socha Matka vlast volá stojící na Mamajevově mohyle ve Volgogradu a připomínající bitvu u Stalingradu za druhé světové války.

Úplně na závěr se pak z Fabergého vejce, světově proslulého díla petrohradského klenotníka majícího symbolizovat nádheru a bohatství ruského carského dvora, objeví Světový pohár, o který bude po 32 dnů bojovat v Rusku 32 reprezentačních celků z celého světa.

Reklama

Související témata: