Hlavní obsah

Potáhne fotbalové MS? Tři pětiny Čechů ho nebudou sledovat, odhaluje průzkum

Praha

Tři pětiny Čechů nebudou sledovat fotbalové mistrovství světa, které dnes začne v Rusku bez českých reprezentantů. Vyplývá to z průzkumu agentury NMS Market Research, podle nějž usedne k přímým přenosům pouze 22 procent dotázaných, zatímco 59 procent oslovených šampionát vůbec nezajímá.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

Za favority turnaje považují čeští fanoušci obhájce titulu z Německa. Za největší aspiranty na trofej je označilo 29 procent respondentů. Podle 22 procent Čechů dovede uzdravený útočník Neymar k vítězství Brazilce, 16 procent lidí věří Španělsku.

Mezi největší outsidery šampionátu naopak podle průzkumu patří státy ze Střední Ameriky Kostarika a Panama, ale také například Írán, Saúdská Arábie nebo Jižní Korea.

O cenu pro nejlepšího hráče turnaje si to podle českých příznivců rozdá tradiční dvojice. Dvacet procent dotázaných favorizuje Argentince Lionela Messiho, podle 16 procent jím bude vyhlášen Portugalec Cristiano Ronaldo. Desetina oslovených věří Neymarovi.

"Pouze dvě procenta dotázaných věří, že nejlepším hráčem bude Mo Salah, který měl fantastickou sezónu v Liverpoolu, avšak s reprezentací Egypta bude mít velmi složité se vůbec prokousat ze základní skupiny," uvedl Kamil Kunc z NMS Market Research.

Reklama

Související témata: