Hlavní obsah

Mourinho se vysmál brankáři Argentiny

Nižnij Novgorod

Jedním z hlavních viníků propadáku fotbalistů Argentiny proti Chorvatsku (0:3) byl gólman Willy Caballero. Vyrobil obří hrubku, po níž soupeř vstřelil vítězný gól. Nejenže upadl v nemilost fanoušků, ale na šampionátu si vyslechl i štiplavé rýpnutí od kouče Manchesteru United Josého Mourinha.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Argentinský gólman Willy Caballero po obrovské chybě, která pomohla Chorvatům do vedení.

Článek
Fotogalerie

Ještě ani nestačila odeznít vzpomínka na brutální minely gólmana Liverpoolu Lorise Kariuse ve finále Ligy mistrů a brankářský post má na nejvyšší scéně dalšího antihrdinu.

Caballero na situaci z 53. minuty čtvrtečního duelu téměř jistě nikdy nezapomene. Argentinci sice měli od začátku zápasu v defenzivě velký chaos a byť celkově nepředváděli nic světoborného, pořád mohli pomýšlet na dobrý výsledek.

Jenže pak Caballero před dotírajícím Rebičem zvolil až příliš riskantní lob, který mu vůbec nevyšel a chorvatský fotbalista mu pohotovou ranou napálil míč do brány. Argentincům vzal úvodní gól definitivně vítr z plachet a z těžkého direktu už se nevzpamatovali.

Žádné slitování s gólmanem neměl Jose Mourinho, jenž komentuje v dějišti šampionátu pro ruská média. Portugalec se do Caballera pustil ještě před duelem s Chorvaty s odkazem na duel s Islandem. Podle něj by nebyl žádný rozdíl, kdyby se do argentinské brány postavil on sám.

„Jedna šance a hned gól. Caballero v bráně, nebo já, to by bylo to samé, protože bych chytil to samé, co on," ohodnotil „Mou" výkon gólmana po remíze 1:1 s outsiderem mistrovství. Jeho názoru pak dal čtvrteční duel s Chorvaty u mnoha fanoušků za pravdu.

Reklama

Související témata: