Hlavní obsah

Klokan přerušil zápas! Ležel ve vápně, nakonec na něj rázně zaútočili

Canberra

Klokan na fotbale? V Austrálii a ve Vršovicích by to zase taková událost být neměla. Ale pozorovatelé v Canbeře byli něčím takovým přece jen zaskočeni. Zvláště když klokan byl dosti neodbytný, dokonce se vleže uvelebil před bránou.

Klokan v Austrálii přišel na fotbalVideo: Reuters

 
Článek

Zápas ženské fotbalové ligy v australském hlavním městě mezi celky Capital a Belconnen United byl kvůli zvířecímu výtržníkovi dokonce na půlhodiny přerušen.

Ač je Austrálie domovem klokanů na fotbale moc k vidění nejsou. „Za patnáct let jsem nic takového v Canbeře nezažil," kroutil hlavou komentátor Russ Gibbs.

Dospělý samec klokana obrovského se nejprve na utkání díval zpoza plotu, následně se ale rozhodl zábradlí přeskočit a vloudit se na hrací plochu. Na trávníku se mu líbilo, zjevně ho přitahovala brána a dokonce si ustlal v pokutovém území. Někomu by se chvílemi snad mohlo zdát, že to je převlečený maskot-hecíř, jako je ten na Bohemians 1905 ve Vršovicích.

K chytání se neměl, ale z branky se mu taky moc nechtělo. Pořadatelům bylo jasné, že se ho hned tak nezbaví. Snaha vypudit ho z hrací plochy dlouho byla marná.

Zahnali ho až pomocí auta. Mohlo se pokračovat ve hře, ale ještě jednou se vrátil „oknem" a zaujal inspirativním superrychlým průnikem středem hřiště. Některé hráčky se raději klidily pryč. Jeden z trenérů pak opět použil svůj vůz a klokanovo představení ukončil. Tvora zahnal na parkoviště, odkud se následně vačnatec vrátil - podle všeho bez úhony - do divočiny.

Reklama

Související témata: