Hlavní obsah

Bláznivá novinka. Gólman dával rozhovor z brány v duelu s Juventusem, pak hned dostal gól

Atlanta

Revoluční novinka v podobě videorozhodčího na fotbalovém MS byla vesměs přijata pozitivně. Možná se ale nejpopulárnější hra světa brzy dočká ještě mnohem odvážnějších změn. V USA už jednu takovou představili.

Foto: John David Mercer, Reuters

Brankář výběru hvězd MLS Brad Guzan (1) právě kapituloval v přípravném duelu s Juventusem.

Článek

Brankář Brad Guzan si během zápasu mezi hvězdným výběrem zámořské MLS a Juventusem Turín vyzkoušel něco dosud nevídaného. Gólman Atlanty díky mikroportu dával v prvním poločase rozhovor komentátorům ve studiu přímo z branky.

Když hrál zámořský výběr zrovna na polovině Juventusu, využil komentátor Taylor Twellman příležitosti: „Všiml jsem si, že máš teď mnohem více sebevědomí než v dřívější fázi kariéry. Čím to, že se mnohem víc zapojuješ do kombinace?" ptal se na dálku Guzana.

„Tady v Atlantě hodně pracujeme na kombinaci už v zadních řadách. Snažit si pravou i levou převzít přihrávku. I když to nevyjde, Tata (Gerardo Martino) nás povzbuzuje, abychom se snažili hrát a držet míč," odpověděl z trávníku v dobrém rozmaru brankář.

Po krátkém rozhovoru se však hra začala přelévat směrem k jeho bráně a z brankářova mikrofonu už se začaly ozývat pokřiky na spoluhráče. „Dobře, dobře. Pojď zpátky," dirigoval si obranu. Následně se komentátorům omlouval, že jim křičel do uší.

Až do té doby šlo vše hladce. Pak se ale Twellman zeptal bývalého gólmana Aston Villy, jaký to byl pocit koncentrovat se na hru a zároveň mluvit do mikrofonu. Na svoji otázku už ale odpověď nedostal odpověď, protože jejich respondent právě dostal gól.

Zápas nakonec skončil 1:1, následný penaltový rozstřel ovládl Juventus.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín