Hlavní obsah

Český gólman prožívá snový start v novém týmu. Jsi jako Hašek v Naganu, chválí ho kolega

Praha

Prožívá skvělý start do nového angažmá. Fotbalový brankář Zdeněk Zlámal, který v červenci přestoupil ze Zlína do Heart of Midlothian, v úvodu sezóny září. V nejvyšší skotské lize se nejprve podílel na vysoké výhře 4:1 nad Hamiltonem, poté vychytal slavný Celtic (1:0) a vše završil v pohárovém utkání proti Dunfermline (1:0), ve kterém předvedl několik povedených zákroků.

Zákroky Zdeňka Zlámala ve skotském poháruVideo: Facebook Zdeňka Zlámala

 
Článek

Nejprve míč po akrobatickém zakončení útočníka vyškrábl nad břevno, poté si poradil s razantní hlavičkou a na závěr zlikvidoval střelu do protipohybu z malého vápna. Dvaatřicetiletý Zlámal byl ústřední postavou Hearts při utrápeném vítězství ve skotském poháru proti druholigovému celku.

„Jsem rád, že jsem svými zákroky pomohl týmu k postupu v Betfred Cupu," napsal Zlámal na svůj facebookový profil, kam také připojil sestřih svých zákroků.

Ve smršti pozitivních ohlasů ze strany fanoušků se vymykal jeden od dalšího českého brankáře. „Masakr. Jsi jak Hašek v Naganu. Tohle absolutně přesahuje skotskou ligu, v zimě tě vidím v Premier League," napsal gólman Příbrami Milan Švenger, který také při posledním zápase zazářil, když výrazným způsobem pomohl k remíze 2:2 na Spartě.

Zlámal tak potvrdil výbornou formu. V prvním kole proti Hamiltonu sice inkasoval jako první, ale spoluhráči poté vstřelili čtyři góly a Hearts jednoznačně vyhráli. Ve druhém se naopak předvedl přerovský rodák, který chytil všechny střely hráčů Celtiku a připsal si první čisté konto v sezóně. Tým z Edinburghu i díky výkonům zkušeného gólmana vévodí skotské lize, když jako jediný obě úvodní střetnutí vyhrál.

Pro Zlámala je skotský klub pátou zahraniční štací. Předtím působil v italských týmech Udine a Bari, ve španělském Cádizu a tureckém Alanyasporu. V České republice chytal za Spartu, Liberec, Slavii, Olomouc, Bohemians a naposledy za Zlín. V lednu se stane jeho spoluhráčem David Vaněček z Teplic.

Reklama

Související témata: