Hlavní obsah

Nejlepší střelec Rusů na MS je vyšetřován kvůli dopingu. Zavařila mu slova vlastního otce

Ruský fotbalový reprezentant Denis Čeryšev je vyšetřován kvůli podezření z dopingu. Důvodem jsou slova jeho otce, který v červencového rozhovoru pro jeden ruský časopis řekl, že sedmadvacetiletý záložník dostal kvůli urychlení léčby před mistrovstvím světa injekci s růstovým hormonem. Čeryšev byl na šampionátu v Rusku se čtyřmi góly nejlepším střelcem sborné. V dnešním přípravném utkání s českými fotbalisty byl v základní sestavě.

Foto: Profimedia.cz

Ruský fotbalista Denis Čeryšev.

Článek

Případem už se zabývala Ruská antidopingová agentura, která vyslechla hráče i jeho otce Dmitrije, bývalého ruského reprezentanta a nynějšího trenéra Nižního Novgorodu. Nyní si případ převzala španělská agentura pro ochranu zdraví ve sportu. Čeryšev působí odmala ve Španělsku, kde prošel i Realem Madrid a nyní hostuje z Villarrealu ve Valencii.

Podle ruského fotbalového svazu autor rozhovoru vyjádření Dmitrije Čeryševa špatně interpretoval. Vedení ruského fotbalu tvrdí, že hráč dostal injekci s obohacenou krevní plazmou. Podobně se během mistrovství světa vyjádřil samotný fotbalista, který užití nedovolených prostředků odmítl.

Reklama

Související témata: