Hlavní obsah

Česko - Japonsko 7:1Fotbaloví mladíci si na úvod domácího MS zastříleli

Praha

Své úvodní vystoupení na mistrovství světa hráčů do 21 let v malém fotbale zvládli. Čeští fotbalisté po přesvědčivém výkonu porazili Japonsko 7:1. Podruhé se na šampionátu hrajícím v Praze představí v pátek ráno. Od 10:20 vyzvou k duelu ve skupině B Kolumbii.

Foto: Petr Hrnčíř

František Liška a Adam Širůček v zápase s Japonskem.

Článek

„Zápas se nám hodně povedl. Japonci byli hrozně běhaví, ale občas nám nechali nějaké skuliny vzadu, kterých jsme dokázali využít. Jakmile nás Tvrzník poslal do vedení, tak jsme se zklidnili a postupně jsme náskok navyšovali," okomentoval utkání útočník Tomáš Mařík.

Úvod střetnutí byl z českého pohledu značně rozmanitý. Kupříkladu gólman Šlégr například při jedné z akcí vyvezl míč až na útočnou polovinu, jenže špatně rozehrál a před Japonci zívala prázdná brána. Asiaté ale i vinou rychlého návratu do obrany šanci nevyužili.

Poté převzal otěže zápasu český tým. Svou převahu korunoval v 11. minutě, kdy se trefil Tvrzník. Na 2:0 zvyšoval o čtyři minuty později Jelínek. Japonci sice snížili, ale dvougólový náskok českému týmu vrátil Kasal. A o chvíli později přidal čtvrtý gól Hulínský.

Druhý poločas víceméně pokračoval ve stejném duchu jako ten první. Český tým potvrzoval úlohu favorita a Fejl po rychlé kombinaci vstřelil pátou branku. Poté se hned dvakrát do střelecké listiny zapsal Mařík. V závěru pak Kasal po nacvičeném signálu trefil tyč.

„Jsme hrozně šťastní, že jsme do turnaje vstoupili vítězně. Výhra nám to ulehčila hlavně po psychický stránce," dodal Mařík.

Mistrovství světa hráčů do 21 let v malém fotbale:
Česko – Japonsko 7:1 (11. Tvrzník, 15. Jelínek, 20. Kasal, 22. Hulínský, 33. Fejl, 42. a 45. Mařík – 18. Watanabe)

Reklama