Hlavní obsah

Předsedou je Malík, o mně se jen píše, poučil Berbr soudkyni při výpovědi

Praha

Malé nedorozumění. Soudkyně pražského městského soudu vyslýchala Romana Berbra v domnění, že jde o prvního muže Fotbalové asociace ČR. „Ale já přece předsedou nikdy nebyl. Naším předsedou je pan Malík, o mně se jen píše,“ poučil místopředseda asociace a nejmocnější muž strahovského vedení předsedkyni senátu Helenu Kutzlerovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Místopředseda FAČR Roman Berbr.

Článek

Strahovský místopředseda Roman Berbr vypovídal ve čtvrtek dopoledne jako svědek v případu Martina Syneckého. Bývalý bezpečnostní manažer FAČR ve středu u pražského městského soudu uvedl, že někdejšímu šéfovi asociace Miroslavu Peltovi nevyzradil informaci o policejním nahrávacím zařízení v jeho kanceláři. Odmítl tak obžalobu z ohrožení utajované informace, za což Syneckému v případě odsouzení hrozilo až osmileté vězení.

Pelta se ve středu u soudu rozhodl využít svého práva nevypovídat. Berbr se den poté dostavil, odpovídal však velmi obecně. „Jde pro mě o marginální záležitost a na podrobnosti si už po tak dlouhé době nepamatuji," vysvětlil některé rozpory proti tomu, co vypověděl na policii.

Pražský městský soud rozhodl, že Synecký nespáchal trestný čin. Případ postoupil Národnímu bezpečnostnímu úřadu (NBÚ), který má rozhodnout o tom, zda se dopustil přestupku.

Státní zástupce se proti rozsudku po doručení rozhodnutí odvolá.

Reklama

Související témata: