Hlavní obsah

Německý klub vsadil na Čechy. Má jich v kádru víc než Sparta!

Praha

Senzace! Německý klub vsadil na české fotbalisty, v kádru áčka jich má hned patnáct. Na soupisce prvního týmu tak figuruje víc Čechů, než mají leckteré celky z tuzemské nejvyšší soutěže. Tak třeba Sparta má českých plejerů pouze jedenáct a to ve výčtu figurují ještě dlouhodobí marodi Václav Drchal či Václav Kadlec.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Sparťanský zadák Semih Kaya před olomouckou brankou.

Článek

Sázka na fotbalisty z ciziny, tedy cesta, kterou se vydala třeba pražská Sparta, se nemusí všem fanouškům líbit. Experti by rádi viděli v rudém dresu více Čechů i kvůli národnímu týmu. Leč v dnešní době nejde o úplně neobvyklý krok. A objevil se případ, kdy se pro změnu v Německu rozhodli vsadit na hráče z Česka. Klub nehraje nejvyšší soutěže, najdeme jej v takzvané Bezirkslize.

Na soupisce SV Poppenreuth v současné době figuruje hned patnáct Čechů. A spokojení jsou náramně. Stačí se podívat na tabulku, kde je klub třetí, i žebříček klubových střelců. Vede ho Josef Kotrba s šesti vstřelenými góly a v zádech má Petra Holuba s pěti přesnými zásahy, o třetí místo se pak dělí Václav Peroutka a Jan Končal, když nastříleli shodně tři branky.

Čeští fotbalisté v SV Poppenreuth
Václav Peroutka
Dominik Bejdák
Michal Repčík
Antonín Josifko
Tomáš Krupička
Aleš Fidler
Karel Plachý
Václav Kule
Kryštof Kýček
Tomáš Klapuch
Jakub Anděl
Jan Končal
Josef Kotrba
Daniel Weber
Petr Holub

Reklama

Související témata: