Hlavní obsah

Rooney dotáhl D.C. United do play off MLS

Anglický fotbalista Wayne Rooney vystřílel D.C. United postup do play off americké ligy MLS. V předposledním kole dvěma góly zařídil výhru nad New York City 3:1 a vytáhl tým z Washingtonu z chvostu tabulky až na páté místo Východní konference jen o skóre za Philadelphii, která doma i s Bořkem Dočkalem v sestavě prohrála 0:1 s New York Red Bulls.

Foto: Amber Searls, Reuters

Wayne Rooney slaví svoji trefu proti New York City.

Článek

Když Rooney přicházel v červenci do Washingtonu, patřil jeho celek k nejhorším na Východě. Jenže v sestavě s jednou z nejvýraznějších postav anglického fotbalu v historii v 19 zápasech prohráli D.C. United jen čtyřikrát. V posledních devíti zápasech přemožitele nenašli a posledních pět dokonce vyhráli.

Rooney se na tom podílel 12 góly a sedmi asistencemi, osm branek dal v posledních šesti duelech. Proti New Yorku otevřel skóre už v osmé minutě po přihrávce Argentince Luciana Acosty, který se sedmnáctou asistencí v sezóně dotáhl na nejlepšího nahrávače soutěže Dočkala. Poté Rooney potvrdil výhru z penalty.

Naopak další fotbalové hvězdě Zlatanu Ibrahimovicovi a jeho Los Angeles Galaxy hrozí předčasný konec sezóny. Poslední postupové místo drží Salt Lake s jednobodovým náskokem na Galaxy, ale má už odehrané všechny zápasy a horší skóre. Los Angeles tak k postupu potřebuje bodovat v duelu s Houstonem.

Reklama