Hlavní obsah

Kolaps legendy ve studiu odstartoval chvíle hrůzy. Nečekaný záchranář je hrdinou Anglie

Londýn/Praha

Okamžiky hrůzy vystřídala úleva. A fotbalová Anglie má nového hrdinu, který zachránil legendu. Glenn Hoddle zkolaboval po infarktu v televizním studiu, kde mu blahopřáli k 61. narozeninám. V boji o život šlo o vteřiny, pohotový zákrok Simona Danielse ještě před příjezdem sanitky zachránil někdejší hvězdu Tottenhamu při životě. „Nic to nebylo. Jen jsem se snažil pomoci," říká skromně strážce pořádku.

Foto: Ai Project, Reuters

Bývalý manažer fotbalové reprezentace Anglie Glenn Hoddle měl v televizním studiu infarkt. Včasná první pomoc mu ale zachránila život.

Článek

Měla to být slavnostní chvíle, kdy měl Hoddle dostat dort v televizním studiu k 61. narozeninám. Jenže bývalý manažer národního týmu Anglie nečekaně zkolaboval. Hosté ve studiu ztuhli hrůzou, sedmačtyřicetiletý Simon si ale věděl rady a zahájil první pomoc včetně dýchání z úst do úst, neváhal použít ani defibrilátor. Tvrdě makal až do příjezdu záchranky. Ta legendu odvezla do nemocnice.

„Všichni ve studiu BT Sport - Robbie Savage, Paul Ince a Harry Redknapp - mě chválili poté, co jsem to udělal. Ale já jim jen odpovídal, že jsem jen udělal, co jsem musel udělat. Nešlo o to, že to byl Glenn Hoddle, stejně bych pomohl každému. Kdybych to neudělal, mohlo dojít na nejhorší," vykládal hrdina. Ten následně navštívil hvězdu i v nemocnici, kde mu za pomoc při záchraně života poděkovala i rodina anglické legendy.

„Patří mu obrovské díky. Odvedl zázračnou práci," složil poklonu záchranáři Paul Ince, někdejší hvězda Manchesteru United. „Všichni, co pomohli, jsou hrdinové. Zejména Simon," doplnil pak bývalý reprezentant Walesu Savage. Ve stejném duchu hovořil i Harry Redknapp.

Glenn Hoddle se v nemocnici podrobil operaci, ale jeho život by nyní neměl být v ohrožení. Nikdo nepochybuje o tom, že včasný zákrok ve studiu mu zachránil život. Rodina pak poděkovala všem fanouškům a známým za podporu, které se jí v těžké chvíli dostalo.

Reklama

Související témata: