Hlavní obsah

Ibrahimovic si play off MLS nezahraje, Los Angeles nepostoupilo

Fotbalisté Los Angeles Galaxy s hvězdným útočníkem Zlatanem Ibrahimovicem nepostoupili do play off zámořské MLS. V rozhodujícím zápase s Houstonem ztratili dvoubrankové vedení a prohráli 2:3.

Foto: Sport.cz

Zlatan Ibrahimovic z LA Galaxy dává facku Michaelu Petrassovi z Montrealu Impact.

Článek

Hráči Galaxy potřebovali k účasti v play off v posledním kole základní části zvítězit. K tomu měli doma blízko, protože po prvním poločase vedli 2:0 díky dvěma trefám Oly Kamary.

Po změně stran však tým z Los Angeles nečekaně propadl. Nejprve snížil Rommel Quioto, poté vyrovnal z penalty Mauro Manotas a kolumbijský útočník v 79. minutě také dokonal obrat.

Galaxy obsadilo v Západní konferenci sedmé místo, první nepostupové. Ibrahimovic během premiérové sezony v MLS dal 22 gólů a byl druhým nejlepším střelcem po Josefu Martínezovi z Atlanty (31). Média už delší dobu spekulují o zimním návratu sedmatřicetiletého Švéda do Evropy.

Východní konferenci i celou soutěž suverénně vyhráli New York Red Bulls, kteří s 71 body překonali rekord Toronta, jež v minulém ročníku ovládlo základní část MLS s 69 body. Red Bulls stanovili i nové maximum soutěže s 22 vítězstvími.

Na Red Bulls může v konferenčním semifinále narazit Philadelphia s českým reprezentantem Bořkem Dočkalem, pokud v úvodním kole play off vyřadí jiný newyorský celek City.

Dvojice pro úvodní kolo play off:¨New York City - Philadelphia, D.C. United - Columbus, Dallas - Portland, Los Angeles FC - Real Salt Lake.

Reklama

Související témata: