Hlavní obsah

Penalta v nastavení vzala Gremiu šanci obhájit Pohár osvoboditelů

Porto Alegre

Fotbalisté Gremia neobhájí loňské vítězství v Poháru osvoboditelů. Brazilský tým v úterní semifinálové odvetě podlehl překvapivě 1:2 argentinskému River Plate, který dokázal před týdnem v prvním zápase v Buenos Aires porazit 1:0. Sudího musela po utkání chránit policie se štíty, odpískal totiž v úplném závěru penaltu ve prospěch hostů. Rozhodl o ní i po konzultaci u videa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Penalta v nastavení vzala Gremiu šanci obhájit Pohár osvoboditelůVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Rozhodující gól dal v úterý v páté minutě nastavení argentinský reprezentační záložník Martínez z penalty, kterou rozhodčí nařídil po zhlédnutí videa za ruku obránce Gremia Matheuse Bressana. Hosté si nejspíš původně mysleli, že budou zahrávat alespoň rohový kop, jenže nakonec dostali možnost kopat penaltu. Míč zasáhl, byť lehce, ruku bránícího hráče, jenž ji měl daleko od těla.

V tu chvíli se konec zápasu proměnil v peklo. Za stavu 1:1 totiž postupovalo Gremio, jenže když hosté vstřelili gól, rázem měli cestu do finále otevřenou. A hráči brazilského týmu to nemohli rozdýchat. Útočili na arbitra, ale ten byl neoblomný. Po zápase dokonce museli doprovodit rozhodčího ze hřiště členové policejní zásahové jednotky.

Jihoamerická obdoba Ligy mistrů může poprvé v historii vyvrcholit argentinským soubojem o titul. Blízko do finále mají Boca Juniors, kteří v dalším argentinsko-brazilském duelu vyhráli první zápas proti Palmeiras 2:0 a dnes je čeká odveta v Sao Paulu.

Fotbalisté River Plate si zahrají finále Poháru osvoboditelů po třech letech. Soutěž mohou vyhrát počtvrté v historii. První finálový zápas se bude hrát 7. listopadu, odveta je na programu o tři týdny později.

Reklama